U domu poznate poljske blogerice: stilska idila koja odiše spontanošću i toplinom

Agnieszka je mama, supruga, sociologinja i – blogerica koja na blogu mrspolka-dot.com u slobodno vrijeme, između ostaloga, piše o uređenju interijera. Glavni junak u ovoj rubrici je njezin dom, koji vrlo često mijenja svoj izgled. No, glavno nadahnuće, skandinavski dizajn, ipak je konstanta.

 


Poljska blogerica Agnieszka ljubiteljica je putovanja, dobrih vina, jake kave, crne odjeće, prirodne kozmetike i – lijepih interijera. Zbog ovog posljednjeg naročito nam je bila zanimljiva, te smo odlučili zaviriti u njezin dom, koji često prikazuje na svome blogu mrspolka-dot.com.

Interijer u kojem živi sa suprugom i dvije kćeri nalazi se u prizemlju stambenog bloka tako da na neki način funkcionira kao kuća budući da se u stan može ući i sa stražnje strane, kroz terasu, koja funkcionira kao mali vrt.

Foto: mrspolka-dot / Home Book

Riječ je o četverosobnom stanu koji se sastoji od boravka povezanog s kuhinjom i blagovanjem, te tri spavaće sobe, kupaonice i gostinjskog WC-a. Inspiracija skandinavskim dizajnom primjetna je na svakome koraku – prevladavaju neutralne boje siva i bijela, s drvenim i pastelnim akcentima i obiljem bilja.

Upravo zbog zelenila, drva i mnoštva zanimljivih dekoracija prostor djeluje toplo i posebno, a istovremeno kao pravi obiteljski dom, prepun dobre atmosfere i vedrine.

Foto: mrspolka-dot / Home Book

Centralno mjesto u dnevnom boravku predstavlja kutna garnitura oko koje se okuplja cijela obitelj, ali ne kako bi gledala tv, jer je Agnieszka zaključila da im je taj uređaj nepotreban. Zato je u prvom planu druženje, igra, uživanje u bilju, koji tvori cijelu malu kućnu biljku te se na njega nastavlja mini dnevni boravak na otvorenom.

Foto: mrspolka-dot / Home Book

Blagovaonski stol povezuje boravak s kuhinjom koja je inspirirana i vintage stilom, bez gornjih ormarića i začinjena pastelnim akcentima.

Foto: mrspolka-dot / Home Book

Terasa je obložena deckingom te ispunjena mnoštvom bilja.

Foto: mrspolka-dot / Home Book

 

Komentari