TAKO JEDNOSTAVAN A TAKO ORIGINALAN: mali stan za kratkoročni najam odiše posebnim šarmom

Za sve koji su u potrazi za inspiracijom kako urediti svoj mali stan, vikendicu ili apartman na moru pronašli smo prekrasan interijer od 35 kvadrata, smješten u centru Rima. Vlasnici su ga, zbog dobre lokacije prenamijenili za kratkoročni najam

 

 

 

Vječni grad Rim prepun je stanova za kratkoročni najam, što nimalo ne čudi s obzirom na broj turista koji ovaj grad, zbog njegove atrativnosti, ali i povoljne klime pohode tijekom cijele godine. U bogatoj ponudi pronašli smo vrlo jednostavan, no i vrlo originalan stan koji je, iako se na prvu ne stječe takav dojam, vrlo pomno osmišljen i uređen.

Foto: Boutique-homes

Stan od 35 kvadrata nalazi se u centru grada, u blizini fontane Trevi i smješten je u zgradu koja datira s kraja 19. stoljeća. Prednost stana je dobra lokacija, autentični starograđanski štih koju donosi arhitektura te obilje svjetlosti koje dopire u njega. Vlasnici nisu mijenjali raspored jer je bio posve dobro koncipiran s obzirom na namjenu. Stan ima sve potrebno – od kuhinje i blagovanja te kutka za odmor smještenih u jednoj prostoriji te spavaće sobe i kupaonice.

Foto: Boutique-homes

Jedine promjene u tlocrtu odnosile su se na rušenje zida između ulaznog prostora i kuhinje te između kupaonice i spavaće sobe. Sada ove dvije prostorije dijele velika vrata od mutnoga stakla. To je povezalo ove dvije prostorije i unijelo prirodno svjetlo u sjajno osmišljenu kupaonicu. Djelomičnu privatnost u kupaonici osigurava mutno staklo. Vrata od pjeskarenog stakla dodatno su atraktivna zbog ugrađenog ogledala.

Foto: Boutique-homes

S obzirom na namjenu, stan je namješten moderno i vrlo jednostavno, u svijetlim tonovima, s nužnim komadima namještaja u kojima nije trebalo previše mjesta za pohranu stvari, a stil je postignut detaljima poput slika, rasvjete te tapeta. Ovaj posljednji dekorativni detalj, tapete Fornasetti prepoznatljivih, sada već kultnih motiva oblaka i grada, postale su glavni stilski adut u interijeru.

Foto: Boutique-homes

Na taj način, spajanjem funkcionalnosti i dizajna ikoničke vrijednosti vlasnici su htjeli napraviti udoban prostor nadahunt bezvremenskim štihom koji ima sam grad u koji gosti dolaze.

 

Komentari