OAZA VEDRINE NA ZADNJEM KATU: predivan stan u potkrovlju za mladu obitelj

Sviđa vam se ideja života u potkrovlju, no bojite se da ne biste imali dovoljno svjetlosti i da prostor ne bi bio dovoljno dinamičan i vedar? Ovaj primjer će raspršiti sve vaše bojazni!


Oduševilo nas je ovo potkrovlje zbog puno dobrih stvari koje ga krase, pa bi bila prava šteta da vam ga ne pokažemo. Nalazi se u Švedskoj, na posljednjem katu stare zgrade iz 1905. i površine je 113 četvornih metara. Kosi krov dao je interijeru poseban šarm.

Foto: Alvhem

Osim šarma kojeg daju kosine, ovaj interijer pravi je primjer modernog dizajna u starom zdanju, u kojem su zadržani i neki retro, autentični elementi, poput drvenih greda koje se okomito spuštaju na podove.

Foto: Alvhem

Pored toga, stan krase boje, prekrasni antikviteti i udobna, opuštena elegancija što u stvari nije lako postići. No, vlasnici su uložili dodatan trud pa stan ima sve to i izgleda doista besprijekorno.

Foto: Alvhem

Ovo je novi dom za četveročlanu obitelj koji je prošao temeljitu renovaciju. Nakon obnove, stan ima sjajan raspored, prilagođen suvremenom načinu života, a prije svega njegovim stanarima. Ovako je cijela obitelj povezana, bez obzira u kojoj se prostoriji tko nalazio što je iznimno bitno kada u domu žive mala djeca.

Foto: Alvhem

Interijer se sada sastoji od otvorenog dnevnog prostora povezanog s hodnikom. Ovaj otvoreni prostor vodi u sve ostale prostorije doma – prostranu kupaonicu, roditeljsku spavaću sobu koja ima izlaz na balkon, te dvije dječje sobe.

Foto: Alvhem

Foto: Alvhem

Sunčani balkon od 4 kvadrata okrenut je prema zapadu i upotpunjuje sliku lijepo uređenog, modernog obiteljskog stana, iako se nalazi u staroj zgradi sagrađenoj početkom 20. stoljeća.

Foto: Alvhem

Velika količina svjetlosti u stanu koja ga čini dodatno atraktivnim i ugodnim dolazi od svijetle baze – podova i zidova te velikog broja prozora. Tu su i stropovi koji u nekim dijelovima iznose preko tri metra, pa je dojam svjetline time pojačan.

Foto: Alvhem

Glavna stilska inspiracija u uređenju vlasnicima je bio skandinavski stil, s tim da su se odlučili za njegovu moderniju varijantu i unošenje boja i vedrih akcenata te priličan broj detalja, koji inače nisu svojstveni ovom stilu.

Foto: Alvhem

 

Komentari