Pravi stilski bombon od svega 30 četvornih metara

Kako bi stvorila iluzija prostornosti, u malim stanovima najčešći odabir boja su svijetle neutralne nijanse – siva, bež i bijela, pa tako ni ovaj stilski bombon od 30 četvornih metara u Stockholmu, nije izuzetak.

 

U 30 četvornih metara ovog modernog i chic interijera, inspiriranog skandinavskim dizajnom, bijela igra glavnu ulogu, kako bi se stvorio dojam prostornosti i unijelo više svjetla. Bijela je, prema želji mlade vlasnice, obogaćena metalnim akcentima koji se nalaze na bakrenoj visilici koja divno reflektira dnevno svijetlo i poigrava se prostorom. Ona je, uz klub stolić od tamnog kaljenog stakla i zlatnog premaza ujedno glavni stilski akcent u sobi u kojoj je dizajner Fotis Kazantzidis uspio pronaći mjesta i za spavaći dio.

Uvučeni dio, inače predviđen za tv zid ili ugradbeni ormar dizajner je iskoristio za krevet, iznad kojega je dodao ormariće za dio garderobe. Smještanjem kreveta u nišu spavaći dio dobio je ipak dozu privatnosti, a ugradbeni ormari su se preselili u hodnik. Prijelaz iz dnevnog boravka u kuhinju dizajner je iskoristio za smještanje malog blagovaonskog stola, a drugi slobodan ugao u boravku za radni prostor.

Komentari