Puno stila, elegancije i šarma: stan od 40 m2 inspiriran klasikom

Mali stan od 40 četvornih metara prije useljenja nova vlasnica je poželjela učiniti funkcionalnijim i praktičnijim, te unijeti u njega više ljepote i stila, te je angažirala dizajnere da joj pomognu u toj nakani

 

Stan od 40 četvornih metara u Kijevu bio je nefunkcionalan stan u kojem se nalazila samo jedna velika prostorija te mala kuhinja bez svjetla. Hodnik je, s obzirom na kvadraturu bio velik, ali i neiskorišten.

Stoga je novi vlasnik prije useljenja angažirao dizajnerski studio Fateeva Design kako bi se raspored promijenio, odnosno omogućila dodatna prostorija za spavanje, te hodnik bolje iskoristio. U tome im je od velike pomoći bio namještaj po mjeri.

Dizajneri su u hodnik smjestili ugradbene ormare, koji su dobrim dijelom riješili problem odlaganja garderobe i ostalih stvari, a kuhinju su prenamijenili u spavaću sobu. Kako ova soba ne bi bila posve bez prirodne svjetlosti, dio zida napravljen je od staklenih ploča tako da svjetlost može doprijeti unutra.

Kuhinja se sada nalazi na mjestu nekadašnjeg blagovanja, dok je blagovanje, kako dnevna zona ne bi bila pretrpana, izmješteno na lođu koja je u međuvremenu potpuno zatvorena staklenim stijenama. Stan je kombinacija modernog i klasičnog stila, koji se vješto isprepliću – drvo i prirodni tekstilni materijali dali su prostoru toplinu, a fronte ormara i kao i dijelovi zida od stakla u dnevnoj sobi donijeli su eleganciju i bezvremenost. Staklene fronte ormara usto su stvorile iluziju većeg prostora, a bogati, teški dekori dojam raskoši i romantike.

Komentari