Puno stila, elegancije i šarma: stan od 40 m2 inspiriran klasikom

Mali stan od 40 četvornih metara prije useljenja nova vlasnica je poželjela učiniti funkcionalnijim i praktičnijim, te unijeti u njega više ljepote i stila, te je angažirala dizajnere da joj pomognu u toj nakani

 

 

Stan od 40 četvornih metara u Kijevu bio je nefunkcionalan stan u kojem se nalazila samo jedna velika prostorija te mala kuhinja bez svjetla. Hodnik je, s obzirom na kvadraturu bio velik, ali i neiskorišten.

Stoga je novi vlasnik prije useljenja angažirao dizajnerski studio Fateeva Design kako bi se raspored promijenio, odnosno omogućila dodatna prostorija za spavanje, te hodnik bolje iskoristio. U tome im je od velike pomoći bio namještaj po mjeri.

Dizajneri su u hodnik smjestili ugradbene ormare, koji su dobrim dijelom riješili problem odlaganja garderobe i ostalih stvari, a kuhinju su prenamijenili u spavaću sobu. Kako ova soba ne bi bila posve bez prirodne svjetlosti, dio zida napravljen je od staklenih ploča tako da svjetlost može doprijeti unutra.

 

Foto: Fateeva Design

 

Kuhinja se sada nalazi na mjestu nekadašnjeg blagovanja, dok je blagovanje, kako dnevna zona ne bi bila pretrpana, izmješteno na lođu koja je u međuvremenu potpuno zatvorena staklenim stijenama. Stan je kombinacija modernog i klasičnog stila, koji se vješto isprepliću – drvo i prirodni tekstilni materijali dali su prostoru toplinu, a fronte ormara i kao i dijelovi zida od stakla u dnevnoj sobi donijeli su eleganciju i bezvremenost. Staklene fronte ormara usto su stvorile iluziju većeg prostora, a bogati, teški dekori dojam raskoši i romantike.