KAO U ALMODOVAROVIM FILMOVIMA: smjele kombinacije kao u djelima kultnog redatelja

Mali dvosobni stan u Gdanjsku s bojama kao u Almodóvarovim filmovima pravi je praznik za oči. Vlasnici su se odlučili na hrabre kombinacije boja i uzoraka, stvarajući prostor pun energije i karaktera.

 


Filmofili i ljubitelji europskog filma vjerojatno se sjećaju filmova španjolskog redatelja Pedra Almodovara i intenzivnih boja koje su dominirale gotovo svakim kadrom. Upravo je to bila inspiracija poljskom studiju PURA design u uređenju dvosobnog stana u Gdanjsku.

Boje vodilje bile su zasićena crvena, med žuta i nijanse plave, koje su sve odreda karakteristične za redateljev filmski opus. Jake boje u kombinaciji sa zelenilom donose dašak atmosfere Mediterana.

Foto: Jakub Nanowski

Ovakav izbor boja bila je želja vlasnika, koji je htio unijeti živost u svoj dom, a i sviđaju mu se filmovi spomenutog redatelja.

Foto: Jakub Nanowski

Mediteranski štih dobio se upotrebom karakterističnih materijala i uzoraka poput talijanskih terazzo pločica. Mjedeni dodaci poput kuhinjske slavine ili stropne svjetiljke stvaraju elegantan dizajn u ovom dvosobnom stanu od svega 40 četvornih metara.

Foto: Jakub Nanowski

Hrastovo drvo od kojeg je napravljen dio namještaja, kao i obloženi podovi čine stan toplim i ugodnim, a crne letvice i industrijski radijator u dnevnoj sobi čine prostor vrlo izražajnim.

Foto: Jakub Nanowski

Mnogima će u stanu najviše privući pažnju mala i kompaktna čajna kuhinja, te okrugli sto odmah do nje ili pak mini dnevni boravak s elegatnom sivom sofom i žutom foteljom, idealnima za odmaranje i gledanje filmova.

Foto: Jakub Nanowski

U spavaćoj sobi dominiraju plavozelena i bordo boja, opet kao u Almodóvarovim filmovima. Mali prostor opremljen je ormarom, krevetom s tapeciranim uzglavljem, filmski poster iznad njega i Dalu dizajnerskom lampom Artemide na noćnom ormariću.

Foto: Jakub Nanowski

U kupaonici se odvija igra tamnoplave s tamnocrvenom. Iza ogledala i pod tušem su španjolske pločice Equipe Cerámicas koje podsjećaju na ručno oslikanu keramiku. Crni dodaci poput armatura, kabine, lampi ili ogledala čine interijer još izražajnijim.

Foto: Jakub Nanowski
Komentari