MODERNA ELEGANCIJA U STANU: prekrasan novi dom za obitelj s dvoje djece

Dizajnerica je pretvorila stan od 80 kvadrata u novogradnji u ugodan, moderan i funkcionalan prostor za mladu obitelj, ispunjen svjetlom i toplim zemljanim tonovima.

 


Četveročlana obitelj novi je dom površine 80 četvornih metara pronašla u neboderu, a unutarnji stil uređenja, koji potpisuje dizajnerica Anastasija Bukhancova održava modernu vanjštinu, čiji je dobar dio u staklu.

Glavna ideja projekta bila je stvoriti moderan ali i udoban i funkcionalan interijer za život mlade obitelji s dvoje djece – kćeri od četiri i dvije godine. Vlasnici nisu željeli dodatne radove pa preinaka u samom rasporedu nije bilo.

Foto: Maksim Maksimov

Također, zamolili su da se najviše pažnje posveti dječjoj sobi u kojoj su dva ležaja – jedan klasični i jedan koji se izvlači iz zida.

Budući da je riječ o maloj sobi i da će se kroz neko vrijeme jedna od djevojčica preseliti u svoju sobu (koja je sada radna), tako je ovakav zidni krevet bio najbolja opcija. Kasnije, krevet će dobro doći kao dodatni ležaj za prijatelje njihove djece kao i goste koji odluče prespavati.

Foto: Maksim Maksimov

U stanu se, pored dječje sobe, nalazi veliki hodnik koji vodi u dnevnu zonu otvorenog koncepta, dvije kupaonice, roditeljska soba, radna soba i garderobni prostor.

Dnevni boravak nudi prekrasan panoramski pogled kroz staklenu vanjsku fasadu, pa je cilj uređenja bio to što više istaknuti. Umjesto zavjesa, stavljene su unutarnje rolete koje su, kada su skupljene, nevidljive. Velike staklene stijene veliki su izvor svjetlosti, tako da je prostor tijekom cijelog dana svijetao i prozračan.

Foto: Maksim Maksimov

S druge strane stana nalazi se roditeljska zona napravljena od nekoliko prostorija – spavaće sobe, garderobe i kupaonice. U ovaj prostor ulazi se preko male radne sobe koja će u budućnosti postati druga dječja soba.

Foto: Maksim Maksimov

Budući da su svi zidovi stana obojeni u nijanse sive i da je dobar dio površina staklo, dizajnerica je odlučila dodati na neutralnu i pomalo hladnu osnovu tople zemljane tonove u vidu narančaste, kurkuma žute, smeđe, tamnozelene i bordo.  Tako se prostor utoplio i u njega se unio dašak bezvremenske klasike.

 

 

 

 

 

 

Komentari