SAVRŠENA INSPIRACIJA: sjajno osmišljenih 27 kvadrata za mladu vlasnicu

Kompletnom adaptacijom garsonijera od 27 kvadrata postala je dom po mjeri mlade vlasnice koja je željela imati zaseban prostor za spavanje. On je, prema projektu studija Transition Interior Design stvoren pregradom velike prostorije

 

 


Garsonijera na posljednjem katu stambene zgrade u Parizu bila je u posve zapuštenom stanju nakon kupovine. Mladoj vlasnici svidjela se kosina zida koja stvara dojam potkrovlja te malo drugačiji prozori koji daju i više nego dovoljno prirodne svjetlosti. Stoga joj zatečeno stanje nije toliko smetalo, iako je interijeru slijedila opsežna adaptacija.

Foto: Shoootin

Svih 27 kvadrata stana obnovljeno je iz temelja, a prostor se sada znatno bolje iskoristio. Prijašnji vlasnik imao je odvojenu kuhinjicu te jednu veliku prostoriju u kojoj je bio trosjed na razvlačenje.

Foto: Shoootin

U želju za zasebnim dijelom za spavanje te maksimalnim iskorištavanjem potencijala ovog prostora, vlasnica je angažirala dizajnerice Margaux Mezu i Carlu Lopez iz studija Transition interior Design. Dizajnerice su predložile da se prostor kuhinje otvori prema sobi, a soba pregradi kako bi se unutar nje dobio zaseban prostor za spavanje.

Foto: Shoootin

Također, ulazni prostor, iz kojeg se ulazilo u prostoriju kao i kupaonicu, spojen je s prostorom rušenjem zida. Ta je omogućilo stvaranje radnog kutka, a kupaonica je dobila novi ulaz iz kuhinjskog prostora. Mutno staklo na zidu kupaonice donijelo je svjetlo u ovaj prostor što se vlasnici neobično svidjelo.

Foto: Shoootin

Budući da ne boravi puno za štednjakom, vlasnica se složila s prijedlogom da umjesto klasičnog blagovaonskog stola mjesto za blagovanje bude šank. Spavaći dio odijeljen je drvenom šupljikavom drvenom pregradom rađenom po mjeri. Uzorak drveta na pregradi kao i ormarima i zidnoj polici unijeli su toplinu u prostor.

 

 

Komentari