SPAVAĆA SOBA PO MJERI: topla, moderna i ugodna kombinacija drveta i sive

Tim Mirjane Mikulec potpisuje projekt uređenja stare kuće kojoj je potrebna temeljita adaptacija. Ovaj puta vidjet ćete kako su prostoriju od 16 kvadrata pretvorili u roditeljsku spavaću sobu.

 

 


Pogledajte kompletnu obnovu prostorije od 16 četvornih metara koja je pretvorena u spavaću sobu. Klijenti žele novi pod, ormar i krevet pa smo prvo riješili tlocrtni raspored.

Vlasnici žele topao i ugodan prostor te im se sviđa ideja kombiniranja drvnog dekora i crne pa je studio Mirjane Mikulec na tom tragu predložio izradu namještaja po mjeri.

No, prije svega, bilo je potrebno obnoviti podove. Odluka ja pala na Egger Comfort pod, s elastičnim gornjim slojem od pluta koji pruža ugodan osjećaj pri hodanju, topao je na dodir i prigušuje zvuk koraka.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Zbog svojih osnovnih prednosti – mekan, topao, tih, podove od pluta ne treba miješati s laminatnim podovima. Dolaze u širokom rasponu dekora modernog izgleda drva i kamena, te je moguće pronaći Comfort pod za svačiji ukus”, objašnjava Mladen Lovreković iz Elgrada te dodaje:

“Inovativan Clic It sustava olakšava polaganje i čini ga prikladnim za samostalno polaganje. Dodatna prednost je ta što nije potrebna stabilizirajuća podloga. Pod koji se sastoji od 87% sirovina iz obnovljivih izvora, koji je u potpunosti bez PVC-a, čini Comfort pod idealnim ekološkim izborom za dom”.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Nakon što se postavio pod, krenulo se s montažom namještaja. Krevet je izrađen u kombinaciji tamno sivog PerfectSensa koji se odlikuje baršunastim mat efektom i otpornošću na otiske. Uz njega klijenti su se odlučili za Egger drvni dekor hrasta Sherman konjak koji djeluje poput pravog drva. Ista kombinacija korištena je i na ormaru.

“Zbog uštede prostora i praktičnosti odabrana su klizna vrata. Na moje inzistiranje donji dio je u tamno sivom dekoru tako da nemamo veliku površinu na kojoj se direktno dodiruju dva različita drvna dekora. Kao što vidite pod zaista prigušuje zvuk koraka, čak i potpetica”, otkriva Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Ispod kreveta je dobiven prostor za skladištenje, uzglavlje izrađeno po mjeri zauzelo je minimalnu dubinu i u potpunosti je usklađeno s bazom, a noćni ormarići zapravo su dio uzglavlja i čine okvir za madrac. Dužina zida je maksimalno iskorištena ormarom s kliznim vratima s aluminijskim proflima u crnoj mat boji.

 

 

Komentari