USKA I DUGAČKA SPAVAĆA SOBA: pogledajte koncept uređenja koji uključuje walk-in ormar i kupaonicu

Uske i izdužene sobe na prvu izgledaju problematične za urediti, no dobrim konceptom i pomnim planiranjem prostora nedostaci mogu postati vrline. Pogledajte kako je jednu takvu spavaću sobu uredio studio Mirjane Mikulec

 


Studio Mirjane Mikulec uređuje trosobni obiteljski stan, a ovaj puta pokazujemo vam kako je osmišljena roditeljska spavaća soba koja je specifična svojim oblikom ali i po dodatnim sadržajima – kupaonicom i walk-in ormarom. Svi elementi u prostoriji rađeni su po mjeri i na taj način je ovaj pomalo nezahvalni prostor maksimalno iskorišten.

“Roditeljska soba nalazi se u uskom i izduženom prostoru. Da bismo dobili prolaz na balkon, ideja je bila sve elemente smjestiti uz jedan zid, a krevet bliže prozoru kako ne bismo gubili prirodnu svjetlost, a u nastavku prema kupaonici walk-in ormar”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

 


Prihvaćeni tlocrt od strane klijenata složen je naime tako da je walk-in ormar odmah uz kupaonicu i njime se zapravo pregrađuje soba i ostavlja dovoljno prostora za krevet i noćne ormariće. Walk-in ormar izvana izgleda kako drveni kubus od svijetlog drveta odnosno furnira, a unutrašnjost je od iverala, također u uzorku drveta.

Unutrašnji dio garderobe osmišljen je pregledno, čemu, osim rasporeda, pridonosi i osvjetljenje. Uz nekoliko ladica, sastoji se većim dijelom od otvorenih polica i dviju zona za vješanje stvari. Nakon postavljanja garderobe, krenulo se na uređenje ostatka spavaće sobe.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Gledano izvana, s jedne strane walk-in ormar nije povučen do kraja nego je usječen prostor poput male uvučene kutne niše za smještanje stolića za šminkanje. Ovaj uvučeni dio za šminkanje razbio je ravne linije sobe, i to u dijelu u kojem stol izlazi izvan okvira.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Odabran je diskretni pomoćni stolić umjesto noćnog ormarića, a tabure je u baršun plavoj boji sa zlatnim detaljima, koji su birani i na ogledalu. Velika pozornost je posvećena i rasvjetnim tijelima, koja su razigrala cjelokupni izgled ove moderne, elegatne i decentne spavaće sobe koja zahvaljući prekrasnoj petrolej boji tapeciranog kreveta donosi smirenost.

 

 

Komentari