BIJELA KUHINJA BY STUDIO MIRJANA MIKULEC: široki šank postao je blagovaonski stol

Pogledajte kako je studio Mirjane Mikulec osmislio kuhinju kojom dominiraju svijetle boje, jednostavne linije i široki šank koji je postao jedino mjesto za blagovanje

 

 

 

U velikom stanu u novogradnji tim Mirjane Mikulec osmislio je kuhinjski i blagovaonski prostor rađen po mjeri.

Kako su se klijenti odlučili za blagovaonicu vezanu na kuhinjsku radnu ploču koja će ujedno biti i jedini dio za blagovanje, od dva ponuđena tlocrta rješenja, odabrali su blagovaonski dio koji se nastavlja u visini radne plohe.

“Budući da je riječ o stanu otvorenog koncepta, kuhinju smo smjestili u jedan kut koji je malo uvučen. Kuhinjske elemente postavili smo duž cijelog zida što je osiguralo dovoljno mjesta za odlaganje i pripremu hrane, a umjesto klasičnog blagovaonskog stola nasuprot elemenata postavili smo široki šank sa šest sjedećih mjesta. Tako, vizualno smo odvojili kuhinjski dio od dnevnog boravka”, objasnila je dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Klijenti su željeli da kuhinja bude u svijetlim tonovima, pa su odabrani bijeli medijapan te bijelo-sivi laminam s uzorkom mramora. Od medijapana su napravljeni ormarići, a od laminama šank te je obložen zid između gornjih i donjih elemenata.

Šanku odnosno blagovaonskom stolu dodane su barske stolice u ugodnoj i smirujućoj plavoj nijansi s postoljem u boji zlata koja je diskretno provučena kroz cijeli prostor.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Kako bi se maksimalno iskoristio prostor, svi elementi sežu do stropa, a protežu se dužinom zida.

Pogledajte u video prilogu kako je korak po korak teklo opremanje kuhinje s blagovaonicom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

 

 

Komentari