PRESLATKA BABY SOBA: prostor s dobrim rješenjima i obiljem vedrine

Mnogi baby sobu zamišljaju kao carstvo pastelnih boja, razigranih uzoraka i detalja, s obiljem dobrih ideja. Soba koju vam pokazujemo ima upravo sve to i tako je koncipirana da može rasti s djetetom!

 


Spremate se za svoj naslađi interior zadatak? Opremanje sobe za bebe praćeno je uvijek uzbuđenjem, i iako je teško sve uskladiti u stilsku i funkcionalnu cjelinu, roditelji ipak kažu da im je to bilo divno iskustvo.

Ako ste u potrazi za dobrim idejama, mi vam nudimo jednu koju potpisuje novozelandski dizajnerski studio Nooks + Crannies Studio. Donosimo vam idejno rješenje prema kojem će klijenti raditi izvedbu. Uživajte i inspirirajte se!

3D VIZUALIZACIJA: NOOKS + CRANNIES STUDIO

Zadatak dizajnera bio je stvoriti malu spavaću sobu od nepunih 8 četvornih metara u kojoj je prije bila radna soba vlasnika. Radna soba premještena je u prizemlje i bit će uklopljena u dnevni boravak, a na njezinom mjestu uskoro će niknuti malo dražesno carstvo za novu stanovnicu kuće.

Soba nije prevelika, ali ima sve potrebno za ovu fazu djeteta: stol za prematanje s ormarićem za odlaganje odjeće te policom za odlaganje higienskih potrepština za njegu bebe.

3D VIZUALIZACIJA: NOOKS + CRANNIES STUDIO

S druge strane sobe je krevetić, duž cijele strane vanjskog zida s prozorima je drvena klupa koja u sebi ima skladišni prostor.

3D VIZUALIZACIJA: NOOKS + CRANNIES STUDIO

Vlasnici su u dogovoru s dizajnerima odlučili zadržati pregradu koja je dijelom staklena i gleda na stepenište i hodnik kuće. Tako dijete, dok boravi u prostoru, odnosno u krevetiću, može gledati prema ostatku kuće te se ne osjećati izolirano.

Kada ide spavati, tu je zavjesa koja će malo zamračiti prostor i donijeti potrebu intimu i privatnost.

3D VIZUALIZACIJA: NOOKS + CRANNIES STUDIO

Soba je tako koncpirana da može rasti s djetetom ili s vremenom postati super kutak za igranje. Predložena je koljevka koja može postati dječji krevetić, a kasnije na tom mjestu može biti dječji krevet koji će se jednim dijelom nasloniti na drvenu klupu.

3D VIZUALIZACIJA: NOOKS + CRANNIES STUDIO

Na mjestu stolića za prematanje koji je dekoriran sjajnom tapetom s uzorkom mreže može doći stol za pisanje, a klupa uvijek može služiti kao mjesto za igru i odlaganje knjiga i igračaka.

3D VIZUALIZACIJA: NOOKS + CRANNIES STUDIO

 

 

Komentari