IDEJA ZA MINI BALKON: evo kako su Silvija i Pero uredili svoju malu oazu na otvorenom

Još uvijek nije kasno (pre)urediti svoj balkon ili terasu. A za inspiraciju nudimo vam prijedlog mini balkona od 3,5 kvadrata kojeg su vlasnici Silvija i Pero iz Zagreba nedavno uredili uz ograničen budžet


 

Jednostavnost, udobnost i praktičnost – to je bila želja Silvije i Pere kada su krenuli u uređivanje svoga malog balkona. Kako je njegova površina svega 3,5 četvorna metra, cilj je bio u tako skučenom prostoru iskoristiti svaki centimetar.

 

Foto: Privatni arhiv

Bilo je potrebno osmisliti mjesto za sjedenje, stolić za odlaganje kave i napitaka te kutak za cvijeće. No, prije nego se krenulo u namještanje, odlučili su obnoviti podove. Preko keramičkih pločica postavljene su dekorativne pločice s uzorkom bagremova drveta, dimenzija 30×30. Nova obloga podsjeća na slagani lamel parket te je donijela toplinu i ugodu u prostor. Pored dekorativnih pločica uz rub je stavljen dekorativni bijeli kamen zbog čega podovi izgledaju atraktivnije.

 

Foto: Privatni arhiv

Pažnju mnogih privući će drvena klupa koja funkcionira kao mini dvosjed. Klupa je ručni rad od sibirskog ariša s konstrukcijom od željeza, a njezina dodatna vrijednost je što ima spremište ispod sjedišta. U taj prostor mogu se pohraniti jastuci i pribor za sadnju cvijeća. Kako bi klupa bila udobnija, a nju su stavljeni jastuci.

Foto: Privatni arhiv

I stol je ručni rad – željezni okov skinut je sa starog stolića za kampiranje, obnovljen je bojom te pričvršćen na zid. Na njega je stavljena vodootporna ploha od laminata s uzorkom hrasta te dekorativne pločice. Stol je izuzetno praktičan jer se po potrebi može sklopiti što je izvrsno rješenje za ovako mali balkon.

Foto: Privatni arhiv

Ostatak budžeta od oko 1500 kn vlasnici su utrošili za kupovinu drvene stolice na sklapanje, suncobrana te žardinjera za cvijeće.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Foto: Privatni arhiv

 

 

Komentari