VALENTINOVO: što pokloniti vašem omiljenom dizajnoljupcu?

Valentinovo je sve bliže, a vi još nemate ideje što pokloniti svojoj boljoj polovici? Bez brige, donosimo genijalne prijedloge koji vašeg partnera ili partnericu zasigurno neće ostaviti ravnodušnim.

 


Cvijeće, bombonijere, nakit, kakva ručno izrađena sitnica ili znak pažnje… sve su to već provjereni saveznici koji gotovo uvijek pale i, ako ništa dugo, daju do znanja vašoj najdražoj osobi da mislite na nju. Napokon, to je i bit Dana zaljubljenih. No, želite li ovo Valentinovo učiniti posebnim za sebi dragu osobu, naš je prijedlog da je razveselite nečime što definitivno neće zaboraviti.

CRVENA I RUŽIČASTA: naizgled nespojiva kombinacija koja nas je osvojila!

VALENTINOVO U DOMU: uvedite Dan zaljubljenih u svoj interijer

Foto: Vitra

Zašto sebi dragu osobu ne biste razveselili jednim dizajnerskim klasikom? Iako je riječ o nešto većoj investiciji, ovakvi darovi definitivno nisu tek jedan u nizu koji će se brzo zaboraviti i nose trajnu vrijednost. Imate li pored sebe izbirljivog dizajnoljupca kojeg je teško impresionirati, ovo su klasici s kojima ćete zaista teško pogriješiti. Ne sumnjamo u velik osmijeh na licu kada vide što ste im namijenili.

Riječ je o kultnim komadima koji su na wishlisti gotovo svakog ljubitelja dizajna, arhitekture, pa i mnogih laika s okom za estetiku ili umjetnost. Na našoj se listi tako nalaze, primjerice, prepoznatljivi Vitrini komadi kao što je Eames House bird. Kultna “ptica” posebno je bila draga vjerojatno najpoznatijem dizajnerskom paru u povijesti, a riječ je o Charlesu i Ray Eames. Krasila je njihov dom više od pedeset godina.

Charles i Ray Eames: par koji je obilježio dizajn 20. stoljeća

 

Eames House Bird, Vitra

Uz Charlesa Eamesa, Alexander Girard jedno je od najzvučnijih imena američke poslijeratne dizajnerske scene. Njegove drvene figure koje je, inače, sam izradio za svoj vlastiti dom, mnogima su velika želja. Nadalje, tu su i suvremeni klasici poput onih s potpisom planetarno popularne Anisse Kermiche koja slavi žensko tijelo i odašilje snažnu poruku o prirodnoj ljepoti ili pak podjednako slavnog Jonathana Adlera.

Kako su guze s celulitom osvojile Instagram – i zašto je to baš super.

Anissa Kermiche

Na koncu, ako ste izbirljivi dizajnoljubac vi sami, predlažemo da svojim boljim polovicama samo pošaljete link na ovaj članak i olakšate im muke s pronalaskom dara za vas! Sretno Valentinovo!

 

Komentari