Jednostavan način kako brzinski očistiti perilicu rublja

Ako će neki uređaj više raditi dok ste kod kuće, onda je to svakako perilica rublja. Nemojte zaboraviti temeljiti očistiti i sam uređaj, a imamo i odličan savjet kako to postići na jednostavan način.

 

Kako biste se pobrinuli da je sva vaša odjeća, ručnici i posteljina dezinficirana, potrebno je oprati rublje na visokoj temperaturi. No prije nego li još jednom samo ubacite sve u bubanj, preporučujemo čišćenje same perilice. Ne samo da ćete poboljšati performance vašeg uređaja, već će i vaše rublje biti čišće.

Što vam je sve potrebno? Recept je prilično jednostavan, a sigurni smo da sve sastojke već imate kod kuće.

Foto: Darko Mihalić

RECEPT ZA ČIŠĆENJE PERILICE:

Potrebno vam je:

  • ¼ šalice sode bikarbone
  • ¼ šalice vode
  • 2 šalice alkoholnog octa
  • Eterično ulje čajevca (po potrebi)
  • Spužvica ili krpa

Pomiješajte soda bikarbonu i vodu te mješavinu bacite u ladicu u koju obično stavljate prašak za rublje. Možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja po želji – npr. čajevca je odlično prirodno sredstvo za dezinfekciju.

U bubanj ulijte alkoholni ocat i namjestite program za pranje. Nakon što program završi, prođite spužvicom ili krpom bubanj i vrata perilice kako bi uklonili sve ostatke nečistoće i perilica je spremna na rad!

Foto: Darko Mihalić

Ako ima prehlađenih i bolesnih članova obitelji u kućanstvu, svakako će biti potrebno svakih par dana ubaciti turu rublja na pranje. Nakon što perilica odradi svoje, preporučljivo je rublje osušiti na svježem zraku i suncu te izbjegavajte korištenje sušilice.

Komentari