Naučite jednostavno i brzo zaštititi drvo i usput ga učiniti još ljepšim

Iako vapi za obnovom, često odgađamo bojanje vanjskih drvenih površina bojeći da bi tako mogli izgubiti vidljivu strukturu drveta koja djeluje vrlo dekorativno i naglašava prirodnost. No, nudimo vam efikasno rješenje… njime ćete usput zaštititi drvo i učiniti ga još atraktivnijim

 

Drvo daje neponovljivu atmosferu u domu, prije svega toplinu, ugodu i prirodnost te se mnogi zato odlučuju za njega kada osmišljavaju svoj interijer ili eksterijer. Bilo da je riječ o namještaju, podnim ili zidnim oblogama, detaljima ili pak vanjskim otvorima, dijelovima fasade, ogradi na balkonu ili dvorištu – drvo je neprolazni klasik. Postoje nove generacije sjajnih materijala koje savršeno zamjenjuju drvo a usto su možda i praktičniji za održavanje. No, mnogi će se unatoč tome ipak odlučiti za prirodni materijal koji „diše“ i koji dom čini jedinstvenim mjestom. Međutim, da bi bilo što dugotrajnije i izgledalo svježe, potrebno ga je obnoviti s vremena na vrijeme.

 

Foto: TEXO trgovina

 

Ponekad to odgađamo, ne želeći da novim slojem boje nestane struktura drveta kao i sve njegove divne nijanse. Ali, i za to postoji rješenje u vidu premaza zvanog lazura koji ima traženo svojstvo –  da ostavlja vidljivom strukturu drveta ali istovremeno može dati, ako želite, novu nijansu drvetu. No, u ponudi različitih lazura treba odabrati onu koja ima najbolja svojstva stoga vam predstavljamo Sikkens lazuru koja će savršeno obnoviti vašu vanjsku drvenariju. Saznajte u nastavku koje su još dobrobiti bojanja drvenih površina ovim svestranim premazom. Prije svega treba istaknuti kako je štedljivija od drugih – manje se troši od uobičajenih lazura te je otporna na pucanje.

 

Foto: TEXO trgovina

 

ZAŠTITA KOJA TRAJE GODINAMA

Pored obnavljanja, glavno i vrlo bitno svojstvo lazure jest da, zahvaljujući smolama i posebnim aditivima, štiti drvo od sunca i vlage te vremenskih nepogoda i čini ga izdržljivijim čime se produžuje ciklus održavanja drveta.  Sikkens lazure su obogaćene najkvalitetnijim smolama i aditivima pa svoj omiljeni materijal možete očuvati dugi niz godina, dok vam ne dosadi postojeća nijansa i odlučite ju promijeniti u neku drugu.

 

OSVJEŽENJE S DOZOM LUKSUZA

Površina tretirana lazurom neće proći nezamijećeno i pritom će naglasiti prirodnu ljepotu drveta, baš kao što ste i željeli. Pored toga će mu dati i bogatiji, luksuzniji izgled – tek s lazurom drvo pokazuje svu svoju raskoš i ljepotu.

 

Foto: TEXO trgovina

 

LAKO NANOŠENJE I JOŠ BRŽE SUŠENJE

Kako bi sloj novog premaza na vašem drvu što više došao do izražaja, bitno je prilikom bojanja adekvatno pripremiti podlogu čišćenjem. Usto, potrebno je oboružati se i odgovarajućim i kvalitetnim alatom s kojim ćete površinu lagano i učinkovito premazati. Premaz Sikkens se nanosi i razmazuje vrlo jednostavno, a što je još bitnije – vrlo brzo se suši.

 

Foto: TEXO trgovina

 

 

PROMO

Komentari