PAMPAS TRAVA: kako ovu hit dekoraciju u interijerima njegovati i zaštititi od osipanja

Pampas trava postala je najpopularniji ukrasni detalj ne samo u eksterijerima nego i interijerima. U suhom obliku i smještena u vazu, pampas trava učinit će svaki prostor profinjenijim i atraktivnijim i unijeti opuštenu, boho atmosferu. Saznajte kako je održavati!

 

 

 

Teško ćete pronaći nekoga tko nije zaljubljen u pampas travu – ona je danas jedan od najomiljenijih dekorativnih elemenata u vrtu ili u interijeru. U oba slučaja ova biljna dekoracija nije zahtjevna te se za nju često odlučuju baš oni kojima uzgoj zelenila ne ide od ruke. Pored toga, pampas trava u osušenom obliku može dugo trajati, a i noviji trendovi nude i mogućnost bojanja u različite nijanse.

Međutim, problem zna nastati kada osušena pampas trava počne skupljati prašinu i osipati se pa je potrebno češće brisanje podloge na kojoj je smještena. Ponekad nas ti sitni djelići znaju izludjeti!

 

Foto: Hannah Lozano

TRIK PROTIV OPADANJA

No, postoji trik s kojim to možete spriječiti i to sredstvom koje imate kod kuće. Mnoge Instagram blogerice preporučuju lak za kosu. Protresite bocu i lagano sprejajte po granama pampasa. Oni će fiksirati sitne paperjaste dijelove trave koji više neće otpadati.

Foto: Hannah Lozano

KAD STIGNE U DOM

Često pampas travu naručujemo preko interneta. I kada je raspakiramo, pomislimo kako smo dobili lošu “robu”. Kada pampas trava dođe u vaš dom, prvi korak će biti stavljanje u vazu. Ostavite je da odstoji u vazi nekoliko dana – toliko joj je potrebno da se malo opusti i otvori. Vidjet ćete razliku u samo 24 sata. Tek tada je izvadite i krenite na oblikovanje – rezanje na potrebnu dužinu i slaganje aranžmana, u vazi ili pak kao DIY vijenca.

Povremeno ju, kada čistite dom, lagano protresite, kako bi se oslobodila prašine.

Foto: Hannah Lozano

 

U nastavku se inspirirajte fotografijama u kojima je pampas trava glavna dekorativna zvijezda prostora!

Komentari