Nove police u domu – idealan prijedlog za efektan makeover

Razmišljate li o nekom novom komadu namještaja, kojim bi uljepšali dom ali i rješili problem pozicioniranja ukrasnih detalja, knjiga i ostalih sitnica, polica je idealno rješenje. I to za svaki prostoriju – od kuhinje, preko boravka i spavaonice pa sve do hodnika i kupaonice.

 

Praktične i dekorativne, police čine svaki dom funkcionalnijim i estetski privlačnijim. Neke stanove pamtimo baš po policama. Njihov velik adut je što ih ima toliko različitih oblika, veličina i stilova da se mogu smjestiti u svaki prostor, bez obzira na njegove specifičnosti i postojeće uređenje. I kada ne pronađete odgovarajuću policu u trgovini, možete je dati izraditi kod stolara. Police su onaj komad namještaja za koji uvijek postoji rješenje!

Dobra strana polica jest što se mogu kombinirati zatvoreni i otvoreni dijelovi, pa neke sitnice, za koje ne želimo da budu izložene pogledima ili prašini, uvijek možemo smjestiti u ladice i ormariće. A raspored ladica i ormarića često možete kombinirati i sami, ako je riječ o modularnim policama. Također, police možete bojati i oblagati ih novim slojevima materijala zahvaljujući decoupage tehnici. I to sami!

Osim ovih tehničkih karakteristika, volimo police i zbog njihove estetske funkcije – mogu učiniti svaki prostor zanimljivijim i ljepšim, tako da su idealan prijedlog za brzi makeover. I povoljan, ukoliko se malo više potrudite u potrazi za savršenim komadom za koji nećete morati izdvojiti puno novaca. Police možete nabaviti po cijeni već od 100 do 200 kuna.  Trenutno su moderne i police za slike, koje se sastoje od uskih dugih ploha drveta, plastike ili metala koje pričvršćujemo na zid. Dodatnu atraktivnost ovakvim policama daje i mogućnost da na nju stavljate i dekorativne detalje.

Police su dobro rješenje i za stroge minimalističke prostore u kojima nedostaje malo opuštenosti, topline i detalja ili pak za skučene prostore. U nedostatku kvadrata, tada birate zidne police, tako da ne zauzimaju dragocjeni ‘podni’ prostor.

Police čine i da su nam svakodnevne sitnice i predmeti nadohvat ruke – u kuhinji su to bočice sa začinima, sredstva za čišćenje, šalice za kavu, a u kupaonici šamponi, četkice za zube, parfemi… Inspirirajte se našim prijedlozima!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor fotografija: Pinterest i promo

 

Komentari