KLJUČNI KOMADI: ideje i savjeti kako postići elegantan dnevni boravak

Želite osvježiti svoj dnevni boravak? Privlačan vam je elegantan stil i želite ga postići u vlastitom domu? Onda je ovo članak za vas!

 

Ta vječna elegancija! Bezvremenski stil vrlo je privlačan, posebno nakon što je klasika dobila moderniji ‘look’.

Ono što treba imati na umu kada krenete uređivati interijer i želite postići elegantniji dojam, je – balans. Birajte velike komade namještaja u neutralnim nijansama poput bijele i bež, koje daju na svježini i eleganciji prostora. Da biste postigli željeni dojam, birajte detalje koji će učiniti razliku.

Zlatne police, ogledala, rasvjeta, ukrasno i dekorativno posuđe… možete se poigrati i nekim većim ključnim komadom poput zanimljive fotelje ili vitrine, a cijeli dojam će zaokružiti ukoliko koristite fine materijale poput pliša – koji će dati i na luksuznijem tonu.

Donosimo i par savjeta ukoliko želite osvježiti svoj dnevni boravak, a neke od zanimljivih komada pronašli smo u Kare Hrvatska.


  1. ŠTUKATURE

Jedan od omiljenih arhitektonskih elemenata kojima se ukrašavaju zidovi, ali i stropovi, svakako su štukature. One su doživjele veliki povratak u dizajnu interijera i zadnjih nekoliko godina suvereno vladaju prostorima – kako privatnim, tako i poslovnim. Čak i da je vaš dnevni boravak u samo jednoj boji, štukature će dati poseban naglasak.

Poznato je i kako dizajnerica interijera Mirjana Mikulec ne može odoljeti štukaturama, tako da ih nerijetko ubaci u svoje projekte.  Suvremeni elegantni interijeri posebnost su studija, baš kao i osobnog stila same Mikulec. U Meblo Trade ponudi možete pronaći i Orac štukature, kvalitetne podne i zidne lajsne pomoću kojih ćete postići elegantan dojam.

Slika na zidu Abstract Fields, 1.359,00 kn, tepih Kelim Ornament Powder, 3.569,00 kn, Kare Hrvatska

Ono što još postoji kao mogućnost je i postavljanje tapete unutar štukatura. Ako niste fan tapeta, unutar štukatura možete postaviti umjetničku sliku ili fotografiju te je tako dodatno naglasiti unutar okvira.


  1. FOKUS NA JEDNOM KOMADU NAMJEŠTAJA

Nekada je potreban samo jedan komad namještaja da bi cijela prostorija zasjala!

Kada ste odabrali bazne komade, posebnost interijera svakako ćete postići tako da fokus stavite na malo drugačiji komad poput fotelje, lustera, centralne vitrine za TV i omiljene sitnice… tu zapravo nema pravila, a u Kare Hrvatska pronašli smo zanimljive komade – poput ove zlatne police za knjige, koja služi i za spremanje ukrasa i drugih sitnica.

Biblioteka Boulevard, Kare Hrvatska, 18.699,00 kn

 

  1. NEKA BUDE… ZLATNO!

Zlatna boja jedna je od najtraženijih. Detalji u zlatnoj naglasit će svaku kombinaciju – što će svakako podići na viši nivo i cijeli interijer.

Uvijek je zanimljivo promatrati kako isti prostor, nakon što se ubaci nekoliko zlatnih detalja, potpuno promijeni – kao da oživi! Više svjetla, više sjaja, a lijepo se slaže i s drugim luksuznijim materijalima koji će u konačnici zaokružiti cjelokupni dojam.

Zlatna i ružičasta isto se lijepo nadopunjuju – nježna nijansa tako je dobila posebnu dozu elegancije i ne izgleda nimalo djetinjasto.

Fotelja Water Lily, 3.309,00 kn, set pomoćnih stolića Wire, 2.039,00 kn, Kare Hrvatska

  1. NE ZABORAVITE NA DETALJE

Ono što je ključno u elegantnim interijerima je kako postići ugodan dojam.

Moderni luksuz nikako nije pretenciozan, već je ključno da dizajn bude – i lijep i praktičan. Tako na primjer običan tabure može biti multufunkcionalan komad u dnevnom boravku – baršunasto mekan, za zlatnim detaljem, lagan i prilagodljiv.

Tabure Cherry Brass, Kare Hrvatska, 679,00 kn

Ne zaboravite ni na detalje poput plišanih jastučića, slika na zidu, vunenog tepiha finog tkanja, a korisni će svakako biti i pomoćni stolići koji imaju više funkcija.

Osim toga, možete ubaciti i slike s putovanja, s obitelji i prijateljima (posebno će se lijepo uklapati u zlatnim okvirima za slike)… sve to će u konačnici dati na osobnom dojmu.

Foto: KARE Hrvatska

Ono što je važno naglasiti jest da interijer treba biti prilagođen vašem životnom stilu, no svakako pripazite da ne pretjerate. Kao i u svemu, tako i u postizanju elegantnog dojma, ključ u umjerenosti.

Zato svakako počnite od većih komada, a zatim uz nekoliko odabranih detalja postignite toliko željenu eleganciju. Dobro je znati i da kreće ljetna rasprodaja s popustima do 45% u Kare Hrvatska i traje sve do 31.7.2020. ili do isteka zaliha.

 

PROMO

Komentari