Jesenski štih u domu: ideje nakon kojih ćete krenuti u potragu za bundevama

Čarobni svijet bundeva osvojio je ne samo naše tanjure, nego i uređenje doma. Ne samo onim ukrasnim, nego i jestivim volimo sve češće ukrašavati svoj dom dolaskom jeseni. Nudimo vam nekoliko ideja za savršene dekoracije

Volimo jesen zbog njezinih plodova i prekrasnih boja i oblika koje nude stoga nimalo ne čudi što njima želimo ispuniti svoj dom i uživati u darovima prirode i kada smo u svoja četiri zida. Nijanse žute, crvene, narančaste i smeđe stvaraju toplinu i ugodu. Sve te nijanse nalaze se i na bundevama, kako jestivim, tako i ukrasnim. Svaki oblik je atraktivan i plijeni pažnju, stoga ih upotrijebite za uljepšavanje svoga doma koji će na divan način obilježiti aktualno godišnje doba. Njihova tvrda kora kao i suhi vremnski uvjeti omogućit će da traju barem mjesec dana, a mnoge vrste bit će u ‘funkciji’ još narednih 30 dana.

 

Foto: Laurey W. Glenn

Male ukrasne tikvice idealne su za slaganje vijenaca jer nisu teške i uz pomoć vrpce ili žice kojima ćete ih pričvrstiti za kolut ostat će kompaktne. Možete ih staviti na vrata, prozor, zid te kombinirati njihov izgled i sa drugim jesenskim plodovima poput lišća ili pak mini češera…

 

Foto: Laurey W. Glenn

Izdubljene bundeve mogu postati svijećnjaci, bez ili sa umetka, kao što možete vidjeti na gornjoj fotografiji. Ovakva dekoracija izvrsna je za eksterijere (terasu, stepenište, prozorsku klupicu) ili pak interijere – komode, klub stolić, policu, blagovaonski stol, kupaonicu…)

 

 

Foto: Laurey W. Glenn

Topliji jesenski dani pružaju mogućnost objeda na terasi ili balkonu ili barem kratkog ispijanja kavice, kako bi se malo uživalo na otvorenom i svježem zraku i prirodi. Mini tikvice sjajna su dekoracija za stol, baš kao i aranžman koji možete napraviti od cvijeća, lišća i jesenskih plodova prirode.

 

Foto: Laurey W. Glenn

Poigrajte se tikvicama – njihovim različitim bojama, oblicima, veličinama… i njima ukrasite stolove u hodniku ili pred kućom. Zajedno s ostalim dekorativnim elementima poput čaša, vaza, tegli… čine savršenu jesensku kompoziciju.

 

Foto: Laurey W. Glenn

Vodootporne boje možete iskoristiti i za bojanje bundeva – ne morate biti majstor za crtanje da biste ih ukrasili na ovakav način. Ovako ukrašene bundeve trajat će vam barem mjesec dana, a možete ih staviti i na balkon ili terasu.

 

Foto: Laurey W. Glenn

Bundeve elipsastog oblika, spljoštene, mogu izvrsno poslužiti kao tacne za serviranje jela. I najobičnija hrana, baš kao i tanjur na kojem je servirana izgledat će ljepše i atraktivnije zbog svoga originalnog podloška.

 

Foto: Laurey W. Glenn

Teško je odoljeti bundevama ispred kuće u jesenskim mjesecima, a naročito magiji koju stvaraju kada se izdube, ukrase te u njihovoj unutrašnjosti upale svijeće. Ima li ljepšeg prizora ispred nečijeg doma?

Komentari