KAMO S ODJEĆOM, KNJIGAMA, IGRAČKAMA? Super ideje za odlaganje u dječjoj sobi

Uglavnom sve dječje sobe imaju već u startu jedan mali problem: skromnu kvadraturu. Zbog toga je ponekad teško napraviti dobar raspored u kojem će biti dovoljno mjesta za pohranu svih stvari…

 


Vjerojatno se svi roditelji u uređenju dječje sobe susreću s ovim problemom: gdje će odložiti odjeću, igračke, knjige… svojih mališana? Taj zadatak doista nije lak i potrebno je pomučiti se oko osmišljavanja svih potrebnih elemenata. Jer, ako to ne učinimo na vrijeme, kasnije će nastati pravi mali kaos u prostoru koji ionako nema dovoljan broj kvadrata.

Foto: Tatjana Kazanceva

Red i čistoća u dječjoj sobi

U dječjoj sobi važno je održavati red i čistoću kako bi se dijete imalo sve uvjete za odmor, spavanje i igru. Zato je toliko važno razmišljati o sustavima za pohranu i uložiti trud u potrazi za idealnim rješenjima.

Zatvoreni ormarići i oni s ladicama pomoći će ukloniti “izvan vida” sve što izgleda nemarno. To doista umanjuje dojam neurednosti i sprečava kaos.

Foto: Fotomohito

Otvorene police i komode u dječjoj sobi

Ali, ako su sve baš stvari pohranjene u ormare, dijete neće znati gdje i što je spremilo i neće moći ništa pronaći samo. Pored toga, velike površine ormara bez ijedne otvorene police ili kutije za pohranu ili barem komodice s ladicama djeluje estetski dosta monotono.

Foto: Studio Aida i Ilya Tverskoj

Kombiniranje otvorenih i zatvorenih elemenata

Stoga stručnjaci preporučuju kombiniranje zatvorenih modula u dječjoj sobi s otvorenim policama i policama gdje se stvari mogu pohraniti u prozirne posude tj. kutije. Dodajte im uske zidne police koje ne zauzimaju puno prostora i unijet ćete dinamiku i razigranost u prostor, a to je ono što dječje sobe uvijek trebaju imati.

Foto: Valerija Stennikova

Inspiracija za dječje sobe

Kombinacija ovih elemenata ne samo da izgleda manje glomazno i vizualno ne “pojedu” korisni prostor, već također pomaže djetetu da upravlja svojim stvarima iz djetinjstva i samostalno održava red u sobi. Prikupili smo za vas uspješne primjere organiziranja pohrane u dječjoj sobi te načine kako možete što bolje iskoristit prostor.

To, pored siromašnih kvadratima, naročito vrijedi za one sobe koje imaju nepravilan tlocrt ili su primjerice u potkrovlju.

Foto: Fotomohito

Dizajneri uvijek imaju ideje gdje što smjestiti, a koje roditelji često ne vide. Inspirirajte se!

Komentari