Ovo se zove transformacija: pogledajte što je čitateljica učinila od stare sobe u potkrovlju

Čitateljica Andrijana Šapina preuredila je staru sobu u potkrovlju presvučenu u brodski pod u pravi mali raj za svoga trogodišnjeg sina. Gledajući fotografije prije i nakon uređenja teško da biste mogli zaključiti da je riječ o istoj prostoriji!

 

Kako je došlo vrijeme da njezin trogodišnji sin preseli iz svoga dječjeg krevetića tj. kinderbeta u veliki krevet, obitelj Šapina procijenila je da je nabavka novog ležaja pravi trenutak da se mališanu uredi i prava soba. Odlučili su napokon iskoristiti malu sobu u potkrovlju koja je godinama bila bez neke posebne namjene. Roditelji su je odlučili urediti u vedrom i lepršavom morskom stilu u kojem dominira bijela začinjena svijetlo i tamno plavim akcentima, za što se pobrinula mama Andrijana. No, prije toga bilo je potrebno učiniti puno toga: skinuti brodski pod, postaviti izolaciju i gipsane ploče na zidove i strop, te novi krovni prozor sa sjenilom. Tako se unijelo i više svjetla u ovaj prostor, koje je prijeko potrebno za dječju sobu, tim više što je u potkrovlju.

 

PRIJE:

Foto: Privatni arhiv

 

“Čim smo realizirali taj osnovni preduvjet svjetla, već je soba dobila sasvim drugi dojam. Više potkrovlje nije imalo toliko nedostataka koje sam mu prije stalno nalazila”, ističe Andrijana. Pažnju u sobi plijeni originalan krevet čijim izgledom je naravno, najviše oduševljen njegov mali vlasnik. Krevet je prema Andrijaninoj zamisli izradio stolar, koji je ispunio zahtjeve da ležaj bude klasične veličine te da ima ogradu zbog sigurnosti djeteta. Posebnost kreveta jest njegova dužina budući da je u njega smješten i dodatak u vidu spremišta za igračke. Pored kreveta, u sobi se nalazi i kutak za crtanje za koji je klupicu radila Andrijanina kolegica te garderobni prostor s policama.

‘To je nešto što nismo mijenjali, ostalo je još od djetetova rođenja i predstavljalo mi je veliki problem jer sam tu kolekciju namjeravala nadopuniti, no proizvođač ju više nema u svojoj ponudi pa smo na kraju malo odstupili od planiranog’, objašnjava Andrijana, sretna jer je uređenjem postigla ono najbitnije: da njezino dijete uživa boraviti u svojoj sobi. ‘Sin već nekoliko mjeseci boravi i spava u toj sobi, igra se i najradije bi da ju svi vide koliko mu se sviđa. Nikako mu ne mogu objasniti da ne možemo pozvati cijeli vrtić da svi vide njegovu sobu, što bi on jako htio’, rekla nam je za kraj vlasnica.

 

POSLIJE

 

Komentari