KAKO ORIGINALNO! Stol koji umjesto stolica za sjedenje nudi – ljuljačke

Produkt dizajn nema granica, pa čak i kada pomislimo kako je već sve osmišljeno. Pronašli smo jedan proizvod koji to potkrepljuje i koji nas je oduševio svojom jednostavno i vrlo zabavnom idejom stola s ljuljačkama

 

 

Američki brend SwingTable iza kojega stoje Greg Frehr i Ben Hanish u svome dizajnerskom pogonu u Kaliforniji proizvodi doista originalne stolove za kojim ćete umjesto na stolicama sjediti na ljuljačkama. I to zahvaljujući kompaktnoj metalnoj konstrukciji koja ima okvir na koji su ljuljačke ovješene.

Istovremeno, ovi zabavni stolci pružaju punu funkcionalnost tradicionalnog stola sa stolicama. Pored toga, ovi stolovi-ljuljačke imaju i zdravstvene benefite jer pomažu osobama s ADHD-om odnosno poremećajem pažnje i hiperaktivnošću da se koncentriraju i umire dok su za stolom za objedom, dok rade ili se nastoje družiti s drugima.

Foto: Etsy

Povratak u djetinjstvo

Ovakav jedinstveni stol-ljuljačka svima ustvari donosi veliku radost, u rangu s onom dječjom. Svi se vrate u djetinjstvo i trenutke bezbrižnog uživanja u ljuljanju u parku ili nekom igralištu. Dizajneri smatraju da ljudi okupljeni oko ovakvog stola lakše otpuštaju napetost te eventualnu tremu. Mnoge tvrtke ga naručuju za socijalnu zonu unutar ureda gdje se zaposlenici tijekom stanke druže i objeduju.

Foto: Etsy

Čvrste i kompaktne ljuljačke

Stol-ljuljačka izvrstan je dodatak svakom interijeru ili eksterijeru s djecom jer stvara pozitivnu dinamiku i interakciju.

Ljuljačke su rađene od čelika i orahova drveta, a svaka ljuljačka može podnijeti težinu do 160 kilograma. Može se nabaviti putem online trgovine Etsy, a cijena mu je od 5000 dolara naviše, ovisno o dimenziji. Stolovi-ljuljačke dolaze naime u kombinaciji s četiri, šest ili osam ljuljački.  S obzirom na visoku  cijenu može vam biti poticaj da naručite po mjeri.

 

Komentari