Ova 3 proljetna trenda možete isprobati već sada

Proljeće možda još uvijek nije na vidiku, a zima nam tek treba pokazati zube, međutim najveći svjetski brendovi iz područja uređenja doma već su pokazali koji nas uzbudljivi trendovi u uređenju doma čekaju u 2020. godini.

 

Tražite li malo promjene u svom domu nakon zimskih blagdana koji su iza nas ili pak novi početak za sebe i svoja četiri zida, donosimo vam tri zanimljiva i neodoljiva trenda koje svakako vrijedi isprobati. Sigurni smo da će u vaš dom unijeti željenu promjenu, ali i vizualno osvježiti prostor.

1. Zemljani tonovi

Foto: ZARA Home

Ove sezone pružite priliku zemljanim nijansama. Tople su, prirodne i osvježavajuće rješenje za gotovo svaku prostoriju, od dnevnog boravka ili kuhinje pa sve do primjerice kupaonice ili spavaće sobe.

Foto: ZARA Home

 

Foto:  ZARA Home

Naš je prijedlog da kombinirate nekoliko nijansi, od toplih tonova sive pa sve do boje drveta, pijeska i prljavo bijele. Ono što ovu paletu čini primamljivom i odličnom za kombiniranje je i to što se vrlo jednostavno može nadopuniti i drugim bojama poput zelene, crvene i drugih, no ipak izbjegavajte nijanse kao što su one neonske ili pak hladne i svedite ih na manju količinu.

2. Prirodni materijali

Foto:  H&M Home

Ruku pod ruku s gore spomenutim trendom prirodnih boja idu i isti takvi materijali. Dugim riječima, drvo, kamen, keramika, porculan, juta, rattan, lan i pamuk bit će vam glavni saveznici za postizanje prirodnog looka u svom domu.

Foto: H&M Home

Za postizanje prirodnog izgleda u svoja četiri zida predlažemo da se oslonite na manje komade namještaja i ukrase. Oslonite se na prozračne zavjese s teksturom lana, pletene košare kojima popularnost još uvijek ne jenjava, baršunaste ukrasne jastučiće zamijenite onim od pamuka ili pak nabavite pokoju keramičku vazu, ukrasnu posudu i mirisnu svijeću. Naš je prijedlog mirisna svijeća Rustic s potpisom Mirjane Mikulec koju možete kupiti ovdje.

Foto: H&M Home

3. Organski oblici

Foto: H&M Home

Ovog proljeća zaboravite na stroge geometrijske oblike i prednost dajte nježnim zaobljenim i nepravilnim oblicima koji će sjajno komplimentirati prirodnim bojama i materijalima. Keramička vaza okruglastog oblika, drvena posuda koja izgleda kao da je ručno napravljena ili pak kakav drugi ukras za vaš dom bit će odličan odabir.

Foto: H&M Home

Ne zaboravite u (pre)uređenje doma koje uključuje organske oblike staviti i neki detalj domaćeg produkt dizajna koji će osvajati svojom originalnošću. Usto, imat ćete poneku sitnicu s potpisom, što svakom domu daje poseban pečat. Predlažemo vam šalice mlade akademske kiparice, Splićanke Tee Radić, koja u okrilju svoga brenda Terra Ceramica stvara prekrasne šalice od keramike. Želite li šalicu s nekim posebnim detaljem, koji bi bolje opisivao vašu osobnost, birajte šalice s natpisima.

Foto: Instagram @terraceramica
Komentari