Praktični detalji za funkcionalniju kuhinju

Izdvajamo nekoliko praktičnih kuhinjskih detalja koji će spravljanje jela učiniti jednostavnijim, a kuhinju funkcionalnijom.

Ako moramo izdvojiti samo jednu prostoriju u kojoj su praktičnost i funkcionalnost osobito važne, onda je to svakako kuhinja. No, radna ploča, korpusi i osnovni aparati nisu jedino na što se valja osloniti.

Foto: Ema Peter
Foto: Ema Peter

Prve na listi svakako su izvlačne utičnice. S obzirom na to da su aparati nezaobilazni u svakoj kuhinji, utičnice su itekako potrebne. Izvlačna varijanta estetski je prihvatljivija. Po potrebi ih izvučete i vratite kada ih ne koristite.

Možda će vas zanimati i ovo: Pogledajte stvaranje jednostavne linijske kuhinje s inovativnim materijalima i novitetima

Praktičnim rješenjem pokazat će se i šipke na koje možete vješati sve, od kuhinjskih krpa i pribora, pa sve do ukrasnog i začinskog bilja.

Foto: Julie Ansiau
Foto: Julie Ansiau

Sličnu funkciju mogu imati i ručkice koje jednostavno pričvrstite na kuhinjski zid ili korpuse.

Rasvjete nikad dovoljno, osobito iznad radnih površina. LED trake tik ispod elemenata vrlo su korisne i efektne, osobito ako imate relativno malo svjetla u kuhinji.

Pogledajte i ovo: Makeover kuhinje stare 30 godina

Fredrik J Karlsson på SE360.
Fredrik J Karlsson på SE360.

Naravno, tu su i razna pomagala koja su nam svakodnevno potrebna, a koja se odlikuju zanimljivim dizajnom. Tako ne služe samo svojoj primarnoj svrsi, već i uljepšavaju vašu kuhinju.

Tražite ideju za novu kuhinju? Pogledate našu galeriju najljepših kuhinja.

Komentari