Makeover: Od stare obiteljske kuhinje do moderne stilske oaze

Pogledajte kako smo dotrajaloj kuhinji vratili stari sjaj!

Obiteljska kuhinja stara desetak godina još uvijek je u dobrom stanju. No, vlasnici su bili željni potpune promjene i pred naš tim stavili zadatak da osmislimo romantičnu kuhinju koja će se uklopiti u ostatak doma.

Capture2

Korpusi su bili u dobrom stanju i stoga smo ih zadržali. Izmijenili smo tlocrtni raspored kuhinje i promijeniti fronte elemenata. Kako bismo sve uskladili, Promijenili smo i zidnu oblogu.

Capture1

Na postojeće bijele korpuse postavili smo fronte u svjetloj sivoj boji. Odabrali sam popularne metro bijele pločice koje su se često nalazile u klasičnim kuhinjama. Uz profilirane fronte od medijapana doprinijele su stilskom izgledu kuhinje koji su vlasnici priželjkivali. Izvedba fronti u medijapanu omogućuju nam razne oblike profilacija.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Kod zamjene fronti i prenamjena postojeće kuhinje važno je sve elemente izvaditi pregledati, promijeniti eventualne nedostatke i tek kad se uvjerimo da su svi korpusi dobri možemo krenuti sa zamjenom fronte i radne ploče. Odabrane profilacije na ovoj kuhinji odgovaraju stilu koji želimo dobiti. Moderna varijanta klasične kuhinje dodatno je došla do izražaja postavljanjem bakrenih stilskih ručkica.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Od moderne kuhinje, zamjenom fronti i manjom izmjenom tlocrtnog rasporeda dobili smo potpuno drukčiju kuhinju kakvu su vlasnici priželjkivali. Osim estetici, posvetili smo pažnju i funkcionalnosti. Ugradili smo duboke ladice koje osiguravaju preglednost i nove mehanizme koji omogućuju potpuno iskorištavanje kutnog dijela.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Stara kuhinja neprepoznatljiva je. Uz ljepši i stilski potpuno drukčiji izgled, kuhinja je tlocrtno bolje riješena, a prostor puno bolje iskorišten.

Capture

Komentari