Dekoracija koju ne biste očekivali u kuhinji, a dizajneri je obožavaju

Ogledala u kuhinji vrlo su rijetka i obično se, ako su već prisutna, nalaze na zidu iznad blagovaonskog stola. No, novi trendovi ogledalo kao dekoraciju koriste i na zidu između gornjih i donjih elemenata, te kao fronte na ormarićima…

 

 

Pored praktičnih elemenata, svaka kuhinja treba i dekorativni segment koji će je učiniti dodatno zanimljivom i atraktivnom. Svi ipak želimo imati kuhinju koja će privlačiti poglede, zar ne? To ćemo najlakše postići ako unesemo u nju neki od trendova u uređenju ove prostorije. A onaj posljednji i vrlo zanimljiv su – ogledala. I to ne uokvirena ogledala na slobodnom zidu pored kuhinjskih elemenata ili primjerice u dijelu blagovanja. Novi trend donio je ogledala na posve neočekivana mjesta – fronte kuhinjskih ormarića, fronte kuhinjskog otoka ili šanka ili pak kao zamjenu za keramiku ili neku drugu zidnu oblogu između gornjih i donjih elemenata….

 

Foto: Meriton

 

Mogli smo ovakav način dekoriranja vidjeti prije 50-ak godina, ali ne u domovima nego restoranima, kafićima ili nekim javnim prostorima. A sada je na velika vrata ušao u privatne interijere i to u kuhinju. No, funkcija je ostala ista – unijeti malo glamura, sjaja i dinamike u prostor te se pogirati refleksijama koje stvara ogledalo. Upravo zbog toga će prostor kuhinje učiniti većim i unijeti u njega više svjetlosti.

 

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / Foto: Darko Mihalić

 

Budući da ogledala zbog svoje specifične površine nisu baš praktična za održavanje, možete samo na neke fronte ili dio neke površine staviti ogledala. A zanimlljivijima ih možete učiniti ako stavite ogledalo u boji ili pak s patinom. Tako će kuhinja postati i toplija i ugodnija te prizvati dašak nostalgije i klasike, što je dobro rješenje ako je kuhinja minimalistička ili monokromatska te vam se doima monotonom.

 

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / Foto: Darko Mihalić

 

U svakom slučaju vrijedi razmisliti o ogledalima kao dekorativnom elementu u kuhinji jer će promijeniti njezin izgled nabolje i biti pravo osvježenje! A mi vam nudimo niz primjera uređenja kuhinja ovim dekor trendom kako bismo vam olakšali odluku….

 

Foto: Freshome

 

Komentari