Bijela i plava: brzi ljetni makeover spavaće sobe na dva načina

Razmišljate o preuređenju svoje spavaće sobe jer vam je dosadio njezin izgled no ne biste išli u temeljitu adaptaciju? Nudimo vam dva prijedloga brzog makeovera u kojem ćete odabirom boje na novim detaljima doći do željene promjene

 

 

Na primjeru ovoga makeovera možete vidjeti kako boja u naoko slično uređenim prostorijama može zaokrenuti stilsku priču u različitim smjerovima i donijeti različitu atmosferu. Tim El Mueble magazina preobrazio je istu spavaću sobu unoseći bijelu odnosno plavu boju kao dominantnu. Tako smo dobili spavaonice koje su istovremeno vrlo slične i savršeno odgovaraju onima koji vole prirodne materijale i opušteni mediteranski štih, a s druge strane su i različite jer jednom dominira prozračnost, čistoća i opuštena atmosfera, a drugom energičnost i svježina.

 

BIJELA: OPUŠTENO I PROZRAČNO

Za bijelu varijantu koja donosi i atmosferu jasnoće i jednostavnosti, odabrana je bijela posteljina i prekrivači, kao i ukrasni jastuci. Odsustvo drugih boja, osim bijele i bež čini ovaj prostor opuštajućim. U njemu se kombiniraju različite teksture, s pokrivačima i ukrasnim jastucima s refeljnim površinama i suptilnim tanjim prugicama u sivoj boji. Prirodne tkanine doprinose atmosferi odmora, jer bolje “dišu”, a fotelja od ratana nadovezuje se na priču o prirodnom izgledu.

 

Kako bi sobu učinili dinamičnijom i unijeli malo asimetrije, dizajneri su kombinirali dvije vrste noćnih stolića. Ili, bolje rečeno, umjesto noćnih ormarića uzeli su dva različita komada namještaja: mini komodu i pomoćni stolić. Poveznica im je drvo kao materijal od kojeg su napravljene.

 

Također, ni rasvjetna tijela na “noćnim ormarićima” nisu dio iste kolekcije, niti su od istih materijala. Pomoćnom stoliću pridružena je rustikalna stolna lampa napravljena od drva i platna, a komodi metalna lampa u industrijskom stilu.

 

PLAVA: OSVJEŽAVAJUĆE I TAKO MORSKI

 

Plava boja priziva morsku atmosferu i unosi svježinu te djeluje obnavljajuće i smirujuće na nas. Krevet je “obučen” u bijelo plavu kombinaciju posteljine i prekrivaća te ukrasnih jastuka. Možete primijetiti kako plava oživljuje prostor i donosi pozitivnu energiju.

Za manje komade namještaja – komodu, klupu i vješalicu naslonjenu na zid odabran je ratan i njegove imitacije što donosi dašak egzotike i Dalekog istoka. Klupa ispod kreveta veliki je hit trenutno u uređenju interijera – vrlo je praktična jer vam pomaže pri odijevanju, ali i za odlaganje odjeće i sitnica, a ima usto i veliku estetsku ulogu.

 

Budući da ima više boja i šarenila, ovdje su izabrani identični drveni noćni ormarići koje odlikuje jednostavan dizajn s jednim trendi detaljem: kožnim ručkicama. Mini tepih koji prekriva tek jednu trećinu prostorije izrađen je od morskih algi, klupice od ratana, a komoda od imitacije ratana. Drvo i vlakna daju toplinu načelno hladnoj plavoj.

 

 

 

Izvor i foto: El Mueble

Komentari