Drveni prozori i vrata: stilska ‘točka na i’ u starogradskom stanu u Zagrebu

Prozori i vrata sastavni su dio kako funkcionalne, tako i estetske strane svakog doma. Pogledajte drvene vanjske i unutarnje otvore postavljene u jednom starinskom stanu u središtu Zagreba.

 


Prirodno osvjetljenje prostorija važan je čimbenik u gradnji, ali i preuređenju nekretnine. Osim estetike, dobar izbor stolarije omogućuje nam uštedu energije, što znači i manji iznos na računu.

Izbor stolarije ovisi o različitim faktorima, a nama je kod ovog uređenja presudna bila lokacija, odnosno gradnja. Riječ je o stanu u starogradnji u samom centru Zagreba, pa smo htjeli zadržati taj starogradski štih, a jedan od najboljih načina bio je istaknuti ga dvostrukim vratima s ukladama koje se protežu kroz cijeli prostor, baš kao  i prozori.

Svaki drveni prozor nosi sa sobom jedinstveni izgled jer svako drvo ima drugačiji izgled i teksturu. Uklapaju se u sve, a naročito u klasične interijere.

Drvena stolarija priča jedinstvene priče koje daju poseban šarm svakom prostoru, a budući da se mogu bojati u bilo koju boju uklopit će se u sve stilove uređenja.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Upravo stolarija bila je ta koja je naglasila bezvremensku eleganciju i toplinu ovog stana.

“Sva naša stolarija rađena je od punog pravog drveta, a drvo je prirodni, klasični materijal koji uz pravilno održavanje može izdržati i do 100 godina. Također, ima najbolji stupanj zvučne i toplinske izolacije, a osim toga i ekološki je prihvatljiv jer je obnovljiv. Ono što bih posebno naglasio je i da nije dovoljna samo kvaliteta materijala i izrade prozora, kako bi on pružio svoj maksimum jednako je bitna kvalitetna izmjera i montaža”, otkrio nam je Robert Rončević iz Stolarije Rončević koja se u ovom interijeru pobrinula za unutarnje i vanjske otvore.

 

Komentari