KAD JE KREVET IZA ZAVJESA: 25 super praktičnih i trendi primjera koji će vas inspirirati

Potreba da se prostor što više iskoristi i da se što više sadržaja ostvari u manjoj kvadraturi, dovela je do pregrađivanja jedne prostorije. Pored staklenih pregrada i drvenih panela, sve češće su to zavjese. Pogledajte naše primjere i inspirirajte se!

 

 


Svi moderni načini pregrađivanja prostora kojim bi se jedna prostorija podijelila u dvije i tako ostvario novi sadržaj nam se čine vrlo zanimljiviji i dobri. Prije svega mislimo na drvene panele, drvene letvice,police,  staklene pregrade s crnim metalnim profilima ili pak zavjese.

Ovaj zadnji način ima niz prednosti – jednostavno i brzo se postavlja bez velikih građevinskih radova, ne iziskuje previše sredstava i lako se skine kada više nije potreban pa je stoga idealan i kao privremeno rješenje. Obično se zavjesama pregrađuju spavaće sobe unutar dnevnog boravka ili primjerice radne sobe. Pored toga, zavjese su spretnija opcija od polica ili panela jer zauzimaju minimalno mjesta u prostoru.

Foto: Elle Decoration Russia

Pored ove praktične funkcije, idealne za male stanove, vikendice i apartmane, ovakav način pregrađivanja zavjesama dijela gdje se spava je postao i veliki trend. Vjerojatno ste primijetili povratak dobrih starih kreveta s tkanim baldahinom i “dickensovske” krevete iza zavjesa – svojevrsne udobne spavaće sobe u nišama i kutovima, ograđene od glavne sobe debelim zavjesama.

Kada se zatvore, unutra se formira komora, izolirana “soba” u kojoj ništa neće ometati miran san. Sve što vam treba je knjiga uz glavu i mala noćna svjetiljka ili svijećnjak sa svijećom na noćnom ormariću!

Foto: Elle Decoration Russia

Inspirirajte se našim prijedlozima, a u nastavku pročitajte još nekoliko savjeta:

Savjeti:

– debljina ove pregrade broji se u milimetrima, tako da se ne morate bojati da će vam oduzeti dragocjeni prostor

– zavjese možete objesiti na strop ili na dva nasuprotna zida

– iako vizualno odvaja prostor ne smanjuje ga

– bojom, teksturom i prozirnošću regulirate dojam koji želite postići.

Foto: Elle Decoration Russia
Komentari