Stvaranje neobične mladenačke kuhinje

Prostorija koju danas krasi kuhinja bila je potpuno zapuštena, čekalo ju je kompletno preuređenje – od podova i zidova do vanjske stolarije. Najveći nedostak prostora bila je dubina zida od 40 centimetara i činjenica da se mora smjestiti na dva okomita zida koji su prekinuti vratima. Dakle, morali smo ostaviti dovoljno prostora za ulazak u prostoriju do, a istovremeno osigurati funkcionalnu kuhinju s iskorištenim svakim centimentrom.


S obzirom da rušenje zidova nije bilo moguće, taj smo problem riješlii različitim dubinama ormara – tako su elementi do sobe plići dok je radna ploča i ostatak kuhinje standardnih 60 centimetara. Za izradu kuhinjskih elemenata koristili smo tri vrste iverala kako bismo dobili razigran i vedar prostor. Element koji je svakako “podigao” kuhinju je radna ploča izrađena od Getacorea, ali i simpatične pločice koje smo kombinirali u različitim nijansama i visinama.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Nadamo se da će vas ovaj primjer  ohrabriti da se poigrate bojama i dekorima – koristili smo imitaciju drveta, sivu i plavu nijansu iverala, zid smo obojili u tamno sivu, naspram žute radne ploče, a zatim smo još dodali i keramičke pločice u tri nijanse. Otvorene police ostavili smo za namirnice i predmete koji se najčešće koriste. Dopunjene s nekoliko dekoracija, čine kuhinju jedinstvenom i originalnom.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Komentari