Mladi par Kristina i Tomislav pokazali su nam kako su uredili boravak, blagovaonicu i kuhinju

Mladi par Kristina i Tomislav uređuju svoj novi dom koji se nalazi u sklopu obiteljske kuće u okolici Varaždina. Za sada su uspjeli namjestiti dnevnu zonu, dok ostatak interijera tek dolazi na red

 

 

Kristina Škvorčec i Tomislav Detić trenutno su uređenju svoga novoga doma koji se nalazi u sklopu obiteljske kuće u okolici Varaždina. Riječ je o adaptaciji tavanskog stana koji se sastoji od dnevnog boravka s kuhinjom i blagovanjem, dvije spavaće sobe kupaonice, vešeraja i hodnika.

Foto: Privatni arhiv

Za sada je namještena dnevna zona, iako nedostaju još neki elementi poput tepiha u boravku te blagovanju te par dekorativnih detalja, iako vlasnici ne žele pretjerivati u njima. Vlasnici otkrivaju kako nastoje i ostatak svoga doma urediti u istome stilu kao što je i dnevna zona.

Foto: Privatni arhiv

Dnevna zona otvorenog je koncepta i zauzima površinu od 40 četvornih metara što je bilo dovoljno da za sva tri sadržaja koji se nalaze u njoj – dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu bude dovoljno mjesta. Kuhinja k tome ima još i poveći šank jer su vlasnici željeli imati praktičan manji stol na kojem će imati brze obroke, ali koji će dobro doći i dodatna radna ploha.

Foto: Privatni arhiv

Inspiracija u osmišljavanju dnevne zone Kristini i Tomislavu bio je industrijski stil, ali prilagođen njihovu ukusu i potrebama. Kuhinja u kojoj dominira crna boja, bila je velika želja vlasnika, no ipak su odlučili unijeti elemente od hrasta kako bi razbili monotoniju crne boje.

Foto: Privatni arhiv

Kombinacija svijetlog drveta i crne česta je u industrijskom stilu, koji je načelno sirov i robustan. Stoga se unose drveni elementi koji dodaju potrebnu toplinu i ugodu te čine dobar kontrast. Upravo to je dobiveno u ovoj kuhinji u obliku slova U.

Foto: Privatni arhiv

Blagovanje je također kombinacija svijetlog drveta i crne, s dodatkom sive, kojom su presvučene stolice. Tapecirani namještaj, drvo i profinjena siva dale su mekoću i ugodu ovom dijelu dnevne zone.

Foto: Privatni arhiv

Odabirom boja su se povezale kuhinja i blagovanje, ali i boravak, iako je u njemu najmanje crne i drveta. U ovom dijelu dominira petrolej plava. Kristina i Tomislav ovom su nijansom željeli podići prostor, a boja se uklopila u postojeći kolorit.

 

Komentari