OSVOJIO NAS JE NA PRVU: moderno i originalno uređen stan u staroj pivovari

Ovaj stan na zadnjem katu na trenutke djeluje kao loft ili biblioteka. Riječ je o modernom projektu uređenja interijera kojeg potpisuje poljski dizajnerski studio Kwadraton.

 


Prostor od 105 četvornih metara u staroj zgradi u Wrocławu, u Poljskoj nedavno je preuređen iz temelja, a za njegov originalan izgled zaslužan je studio Kwadraton. I moramo priznati – već na prvi pogled nas je oduševio sjajnom kombinacijom stilova i boja.

FOTO: STUDIO KWADRATON
FOTO: STUDIO KWADRATON

Stan se nalazi u nekadašnjoj pivovari koja je u cijelosti prenamijenjena za stanovanje. Ovaj interijer u koji vas vodimo nalazi se na posljednjem katu i u procesu adaptacije izmijenjen mu je raspored te su rušeni zidovi kako bi se povezao prostor.

FOTO: STUDIO KWADRATON

Kuhinja je bila odvojena prostorija, kao i dnevni boravak, a na mjestu biblioteke, koja izgleda doista impresivno, nalazila se spavaća soba. Prema želji vlasnika to je sada jedan veliki otvoreni prostor.

FOTO: STUDIO KWADRATON

Nepravilan oblik ide u prilog ovom prostoru jer se u njemu može ostvariti privatnost, a da je istovremeno sve u komunikaciji, što su vlasnici i htjeli.

FOTO: STUDIO KWADRATON

Pored dnevne zone s bibliotekom, u stanu se nalazi i veliki hodnik koji je pretvoren jednim dijelom u veliki garderobni ormar sa staklenim frontama, spavaća i radna soba, kupaonica i toalet. Radna soba također ima ormar što je zadovoljilo potrebe vlasnika za skladištenjem odjeće i ostalih stvari.

FOTO: STUDIO KWADRATON

Stan je inspiriran loftovima i industrijskim stilom, pa prevladavaju tamne boje, prije svega crna i siva. Tu su i svijetlo drvo te opeka – zaštitni znakovi industrijskog stila te metalne površine kao i one bakrene.

FOTO: STUDIO KWADRATON

Ružičaste sofe u dnevnom boravku je ono što će većini upasti u oči i na prvi pogled može se čini nespojivim. No, ova nježna pastelna boja dala je dnevnom prostoru mekoću i svježinu, pa se ublažila strogost i grubost hladnih materijala i boja.

FOTO: STUDIO KWADRATON

 

 

Komentari