ČUDESNIH 17 KVADRATA: jednostavno opremljen stančić ima sve što je potrebno jednom studentu

Ruski dizajnerski studio Dvekati u bivšem je hotelu prenamijenjenom u stambenu zgradu osmislio studio apartman od svega 17 kvadrata za studenta

 

 

 

Studentski stanovi obično su minijaturni i jednostavno opremljeni prostori koje dijeli nekoliko sustanara. Ovaj koji vam predstavljamo, s obzirom na svoju kvadraturu tek nešto veću od sobe u studentskom domu, dostatan je samo za jednu osobu. Riječ je stanu od svega 17 četvornih metara koji se nalazi u nekadašnjem hotelu Altai u Moskvu koji je pretvoren u stambenu zgradu.

 

Foto: Studio Dvekati

Studio Dvekati uredio je prostor vrlo jednostavno i praktično, u stilu koji savršeno odgovara mladim osobama. To ponajprije sugerira izbor boja koji je unio vedrinu i dinamiku u prostor koji se sastoji od jedne sobe i kupaonice.

Foto: Studio Dvekati

Nježne boje osigurale su vizualno odjeljivanje zona unutar prostora, a namještaj potreban za svakodnevni život prilagođen je površini ovog malog stana. Odmah na ulaznom prostoru, koji je sužen te djeluje kao hodnik, smještena je mini kuhinja te kupaonica. Na kuhinju se nastavlja mini dnevni boravak dok je krevet skriven iza kuhinjskog zida. Tako je prostor za spavanje dobio potrebnu privatnost i intimu.

 

Foto: Studio Dvekati

Veliki saveznik ovome stanu je postojanje dva vanjska otvora koji osiguravaju dovoljno prirodne svjetlosti koja prostor čini većim. Prostor pored prozora, odnosno prozorska daska, napravljena u većoj površini, služi i kao mini šank za brze obroke. Drugi saveznik, koji je doprinio prozračnosti i dojmu prostornosti je visina stropa od tri metra.

 

 

 

Komentari