OČARAVAJUĆA JEDNOSTAVNOST: idealan manji dvosoban stan za jednu osobu ili par

Na stranici Alvhem svako malo se oduševimo nekim od interijera. Ova švedska agencija za nekretnine doista nudi prekrasno uređene prostore, a danas vam predstavljamo jedan koji nam je zapeo za oko.

 


Stanovi i kuće u Skandinaviji plijene pažnju svojim interijerom te su vrlo popularni diljem svijeta. To je ponajviše zbog spontanosti i prirodnosti kojima odišu takvi prostori, odabira svijetlih tonova kojo donose pročišćenost, drvenog seljačkog poda, starinskih kamina, zatim funkcionalnosti i sjajnih prostornih rješenja kako bi se što bolje iskoristio prostor…

Foto: Alvhem

Foto: Alvhem

Nerijetko se ti stanovi nalaze u starim zgradama, a kuće su drvenih pročelja što donosi poseban šarm. Na skandinavski stil koji uglavnom dominira interijerima u tom dijelu svijeta teško je ostati ravnodušan stoga ne čudi njihov utjecaj i na naše domove.

Foto: Alvhem

Na stranici agencije za nekretnine Alvhem pronašli smo prekrasan stan koji sve to potvrđuje. Interijer površine 47,5 kvadrata nalazi se u zgradi iz 1928. i sastoji se od dvije prostorije, kuhinje i hodnika. U jednoj prostoriji je dnevni boravak, a u drugoj spavaća soba, u koju se ulazi iz njega.

Dnevni boravak je adaptacijom povezan s kuhinjom kao i hodnikom, što je stvorilo otvoreni prostor u kojem ipak postoji privatnost.


Iz hodnika se ulazi u kuhinju, kao i dnevni boravak i spavaću sobu, kao i malu kupaonicu, a nepostojanje vrata prema boravku i kuhinji učinilo je da prirodna svjetlost dopre do njega pa on izgleda vizualno veći nego što jest.

Foto: Alvhem

Mnogima će pažnju privući vintage kuhinja prekrasne pastelne plave nijanse kao i opeka na jednom od zidova u dnevnom boravku. Iako je u retro stilu, kuhinja je istovremeno vrlo moderna i funkcionalna, a dojam zagušenosti i tunela spriječilo se djelomičnim odsustvom gornjih elemenata.

Zidne obloge od svijetlog mramora unijele su u prostor kuhinje eleganciju i dašak luksuza.

Foto: Alvhem

Dnevni boravak je ugodan prostor u kojem je i mali okrugli stol za blagovanje. Spavaća soba ima malu garderobu, a kupaonica je maksimalno iskorištena za sve potrebne elemente. Sve to ovaj interijer čini idealnim domom za jednu osobu ili par.

Foto: Alvhem

 

Komentari