Zavirite u ovu predivnu višekatnicu u Londonu. Nedavno je renovirana i nagrađena.

Nedavno obnovljena višekatnica smještena je u povijesnom Highgateu na sjeveru Londona, a datira još iz 1860. godine. Prostire se nas čak pet etaža i nešto manje od 300 kvadrata, a svaki je centimetar pomno osmišljen i izveden. Projekt potpisuje nagrađivani LLI Design.

 


Projekt: LLI Design

Želje i zahtjevi klijenata, odnosno vlasnika kuće bile su da se zadrži arhaični šarm same kuće, ali i da prostor odiše suvremenim stilom i jedinstvenošću. Također, željeli su da prostor bude otvorenog tipa i da odgovara njihovu načinu života.

Zavirite u elegantan i suvremen londonski penthouse

Projekt: LLI Design

Sama građevina uska je i visoka, međutim sretna je okolnost to što je i dugačka. To je ipak ostavilo dovoljno prostora za adekvatno planiranje i funkcionalnu raspodjelu. Ujedno, hvatanje u koštac s dugačkim i uskim etažama bio je i najzahtjevniji dio posla – kako ih učiniti vizualno širima i maksimalno iskoristiti prostor.

Moderan dizajnerski stan s daškom klasike i spektakularnim pogledom na rijeku

Projekt: LLI Design

Kako bi to i ostvarili, LLI studio predložio je totalnu adaptaciju i izmjenu postojećih tlocrta. Nadalje, u dogovoru s vlasnicima, odaabrali su eklektiku kao dominantni stilski smjer, međutim niz različitih utjecaja jasno je vidljiv na svakoj etaži, od klasike i mid-century stila, pa sve do suvremenog, industijskog i tradicionalnog.

KUĆA IZ SNOVA: okružena zelenilom i s impresivnim pogledom na planine

Projekt: LLI Design

U nastavku pogledajte više fotografija iz ovog predivnog doma na londonskoj adresi.

 

Komentari