URBANI ŽENSKI RAJ U 45 KVADRATA: stan prepun ogledala, prirodne svjetlosti i stila

Preseljenje u São Paulo za mladu poslovnu ženu značilo je i novi dom. Pogledajte kako je uz pomoć studija Andrade & Mello Arquitetura vlasnica osmislila svoj novi životni prostor

 

 

Vodimo vas u interijer od 45 kvadrata koji funkcionira kao otvoreni prostor, a sastoji se od nekoliko zona: ulazne s garderobnim ormarima, kupaonice, dnevnog boravka, kuhinje s blagovanjem te spavaćeg dijela. Nakon angažmana studija Andrade & Mello Arquitetura mlada vlasnica dobila je životni prostor po svojoj želji – da on bude funkcionalan, moderan te dinamičan.

 

Zadatak arhitekata bio je osmisliti suvremen, urban životni prostor koji odiše ženstvenošću, kako bi posve odražavao osobnost njihove klijentice. A ono što definitivno spada u osobni ukus vlasnice su ogledala, kojih zato ne nedostaje u stanu. Velika površina ogledala nalazi se na tv zidu u boravku, te iznad kreveta u spavaćem dijelu što stvara dojam većeg prostora, a i sjajne površine poput fronti kuhinjskih ormara te visilica s bakrenim premazom funkcioniraju djelomično kao ogledala.

 

Foto: Andrade & Mello Arquitetura

Prvotni raspored u stanu bio je malo drugačiji pa su bile potrebne određene preinake – kuhinja je bila velik, izdvojen prostor te se ostatak stana sastojao od velike prostorije. Srušen je zid te se kuhinja povezala s ostatkom prostora koji se sada čini većim, a zone su vizualno izdvojene na nekoliko načina.

U ulaznom prostoru to je postignuto zidnim panelom, u dnevnoj sobi tepihom upečatljiva uzorka, u kuhinji pak visilicama, a u spavaćoj sobi policom za knjige, koja je izvedena u kombinaciji metala i pločastog materijala.

Foto: Andrade & Mello Arquitetura

Problem garderobe riješen je ugradbenim ormarima iza uzglavlja, a u prolaz je smješten i stolić za šminkanje.

Crno-bijelo-sivu bazu arhitekti su obogatili i oživjeli akcentima u ružičastoj i tirkiznoj, a umetanjem šupljih i ispunjenih niša prostor je dobio prozračnost, modernost i jači dojam privatnosti i integracije, odnosno povezanosti prostora.

Komentari