Blogerica Ingrid svoj je dnevni boravak zaodjenula u jesen. Nadahnite se njezinim idejama!

Dolazak jeseni je pravo vrijeme da malim promjenama u domu donesemo ugodu i toplinu kao i tipične sezonske boje. Pogledajte kako je to učinila naša kolumnistica i blogerica Ingrid Jančec sa @myprettymess !

 


Ako je suditi po prošlogodišnjim i za sada objavljenim ovogodišnjim instagram domovima, i ove godine se očekuje jesenska dekoracija u vidu narančaste i smeđe boje s nezaobilaznim bundevama. Ako nam baš nikako ne odgovara narančasta boja bundeve, postoje i svijetlo zelene i bijele. Do njih je vrlo lako doći, u trgovačkim centrima ih je, barem prošle godine, bilo brdo. Izgovora nema. Ili? Jel može proći jesen bez bundeva?

FOTO: @MYPRETTYMESS

JESEN STIŽE DUNJO MOJA

Osobno nisam fan američkog sezonskog stila ukrašavanja doma bundevama. Jesen kao i svako godišnje doba samo po sebi donosi specifičan ugođaj bez puno dodataka. Isto tako, važno mi je da eventualnu dekoraciju prilagodim stilu svog doma. Na tržnici sam kupila tri dunje za stolić u dnevnom boravku i na taj način unijela jesen u interijer.

FOTO: @MYPRETTYMESS

NIŠTA BEZ OBITELJI I MALO ZLATA 

Vjerojatno su nam svima među prvim asocijacijama na jesen dekica, svijeće, suho cvijeće i onaj općenito cozy ugođaj. S obzirom da trenutno doma nemam suhog cvijeća (ili onog koje bi to moglo postati) skoknula sam do svekrve po hortenzije. Prvih tjedan dana bile su u vodi u vazi, a tada sam ih samo ostavila bez vode dalje da se suše same. Inače ih se suši na način da se objese sa cvjetovima okrenutim prema dolje.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Nakon njih planiram u vazu staviti suhe grane, grane šipka ili nekog drugog cvijeća. Mogučnosti je bezbroj zapravo, a izgledom i efektom koji dobijemo daleko premašuju one umjetne, kupovne.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Kod mame sam “posudila” male zlatne svijećnjake. Pošto sam ovu jesen ubacila nekoliko zlatnih detalja u boravak činili su mi se savršeni za stolić. Kroz ljeto rijetko palim svijeće dok sam ih u ovih prvih par dana jeseni predvečer često upalila, uostalom kao i svake godine u ovo doba.

FOTO: @MYPRETTYMESS

NEUTRALNI TONOVI S OBAVEZNIM ZELENILOM 

Kako se skraćuju dani, sunčeva svijetlost slabi i postaje tmurnije, tako usporedno dodajem svijetlije elemente u dnevni boravak. Tamnu navlaku za kauč i juteni tepih zamijenila sam bijelom navlakom i nepravilnim bijelim tepihom.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Toplinu sam dobila različitim bojama drva, “vunenom” foteljom i cozy jastucima s dekicom na kauču. Biljke u teglama koje imam smatram podizačima prostora i svaki dnevni boravak bi trebao imati barem jednu veću zelenu biljku.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Kod mene je to Ficus Lyrata koji se u godinu dana koliko ga imam, udvostručio. Ovdje kod prozora ima svijetlost cijeli dan dok nema direktnog sunca zbog položaja terase koja je ispred.

FOTO: @MYPRETTYMESS

MRVU NARANČASTE ZA KRAJ 

Kako sve u dnevnom boravku ima svoj “par” tako sam napravila i s terakota teglama. U jednom kutu je manja sa Erika cvijetom dok u drugom kutu nešto veća s sobnom biljkom.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Manji deko predmeti trenutno su u smeđim tonovima i tako čine cjelinu s ukrasnim jastucima i foteljom.

FOTO: @MYPRETTYMESS

SAMI STVARAMO (SVOJ) TREND 

Kada bi se samo povodili za trendovima i slijepo pratili svaku uputu u uređenju s kojom nas bombardiraju sa svih strana brzo bi osjetili na novčaniku i na kraju krajeva, prenatrpanom i predekoriranom domu. Ono što nekom odgovara ne znači da će i u našem domu tako izgledati i obratno. Najbolje je prilagoditi sebi i svom domu, kako dekoracije tako i prijedloge uređenja i stvoriti sami svoj trend;)

FOTO: @MYPRETTYMESS

Komentari