PLAŽA NA BALKONU, TERASI ILI U VRTU: imamo ideje za samostojeći bazen, ali i upute i kako ga održavati

Zahtjevan posao i puno dodatnih obaveza zna prouzročiti veliku količinu stresa. Stoga je u uređenju doma bitno osigurati maksimalnu dozu topline, ugode i opuštanja. A kada zatopli, ova potreba širi se i na eksterijer. Predlažemo vam da vanjski prostor obogatite bazenom i to onim kojeg ćete moći koristiti već isti dan nakon nabavke!

 


Potreba za stvaranjem doma u kojem će na listi najpoželjnijih karakteristika biti opuštanje, ugoda i mir sve je jača. Ona dolazi kao posljedica sve zahtjevnijih poslova koji traže maksimalan angažman, sve duže putovanje na posao i natrag, brojne obaveze nakon posla, briga o obitelji…

Stoga, kada dođemo u svoja četiri zida želimo se odmoriti i opustiti te otjerati sav stres koji se nakuplja užurbanim životnim stilom. Odabir boja, materijala, stila uređenja, kao i udobna sofa i krevet, masažne kade, jacuzziji i kućne saune veliki su nam saveznici u tome.

Foto: Bauhaus

MAKSIMALNO SE OPUSTITE U EKSTERIJERU UZ BAZEN

No, kada zatopli, i kada naši balkoni, vrtovi i terase postaju produženi dnevni boravci na kojima želimo provesti svaki slobodan trenutak, potrebno je i tamo osigurati elemente za opuštanje.

Pored svježeg zraka, zelenila, udobnog naslonjača ili ljuljačke, u eksterijeru nam je glavni adut za osvježenje i opuštanje – bazen. Voda opušta kao ništa drugo, a k tome ćete imati dojam kao da ste na plaži. Tako ćete imati i pravu malu hidroterapiju na otvorenom, a u sklopu svoga doma. Ovo svakako podiže vrijednost vašega doma i boravak u njemu čini još dragocjenijim.

Sve o bazenima za koje vam ne trebaju građevinski radovi i puno novaca, saznajte u nastavku. Usput prikupite inspiraciju koju smo pronašli u Bauhausu!

Foto: Bauhaus

BAZENI KOJE JE MOGUĆE IMATI I NA BALKONU I(LI) TERASI

Obično na spomen bazena pomislimo na prave, klasične bazene koji su ukopani u tlo, dakle u razini tla. Idealno bi bilo imati takav bazen, no za to je potrebno puno toga – kuća s dvorištem odnosno vrtom, i to dovoljno velikim da stane bazen, vremena da se naprave svi radovi te financijskih sredstava. Također, ovakvi bazeni su zahtjevni za održavanje – kako vremenski, tako i financijski.

Foto: Bauhaus

Tada je najbolje pronaći alternativu – samostojeći bazen koji je cjenovno povoljniji, koji ne treba dvorište nego se može staviti na balkon ili terasu. Danas je moguće pronaći tako veliki bazen u kojem ćete doslovno moći i zaplivati! Kada pronađete model koji vam odgovara, shvatit ćete što ste do sada propuštali, čekajući godišnje odmore i odlazak na more kako biste se osvježili u vodi.

Hidromasažni bazeni / Foto: Bauhaus

Ovakvi bazen rashladit će vas i obogatit će vaš život tijekom ljeta, kao i vaše obitelji, a na druženje i zabavu uz bazen možete pozvati širu obitelj i prijatelje. Tako ćete sebi i dragim ljudima pružiti nezaboravne trenutke provedene u druženju i uživanju u vodenom raju.

Također, bazeni su izvrstan način kako se mogu zabaviti i igrati djeca kada im završi školska godina odnosno boravak u vrtiću. Pružit ćete im izvrsnu zabavu i aktivnost i ispuniti kvalitetnim sadržajem dane kada nemaju obaveza. Bit će to i super zabava za vikend u kojem niste morali napuštati dom da bi se dobro proveli.

Bazeni na napuhavanje / Foto: Bauhaus

PREDNOSTI BAZENA NA NAPUHAVANJE I MONTAŽNIH BAZENA

Osim bazena na napuhavanje, koji dolaze u brojnim modelima i dimenzijama (širini, dužini i dubini), i u kojima ćete imati dojam kao da ste u velikom, klasičnom modelu, postoje i montažni modeli. Osim pristupačnih cijena, oba ova samostojeća modela krase praktičnost i jednostavnost postavljanja u različite ambijente. Ove bazene krasi i mobilnost te ih možete premještati po eksterijeru kao i nositi na vikendicu ili na more.

Stoga ne čudi njihova popularnost i činjenica da pojavom vrućina ovi proizvodi postanu najtraženiji a time i najprodavaniji u ljetnim mjesecima.

Foto: Bauhaus

Bazeni na napuhavanje napravljeni su od izdržljive plastike i dovoljna im je samo adekvatna slobodna površina koja je ravna i čista. I pumpa, koja nerijetko dolazi u kompletu. I naravno, voda! Imajte na umu da bi bilo dobro staviti i posebnu prostirku tj. podlogu ispod bazena za veću zaštitu i očuvanje materijala. Neki od ovih modela mogu biti i hidromasažni, tako da ćete imati wellness na otvorenom!

Montažni bazeni su obično kombinacija kvalitetne plastike te metala kao što su čelik ili aluminij koji osiguravaju čvrstoću, stabilnost, ali i sigurnost.

Montažni bazeni / Foto: Bauhaus

ODRŽAVANJE BAZENA I SKLADIŠTENJE TIJEKOM ZIME

Često prilikom nabavke bazena imamo nekoliko pitanja odnosno nedoumica.

Jedna od češćih je velika količina vode koja je potrebna, visoki računi za vodu te obaveza čestog mijenjanja vode. Kada niste doma, ovakve bazene odnosno čistoću vode će čuvati navlaka koju je vrlo jednostavno navući na bazen.

Zaštitne navlake za bazen / Foto: Bauhaus

Dodatno, čistoću vode će osigurati i tablete za dezinficiranje. Tako da nećete trošiti ogromne količine vode niti ju svaki dan mijenjati te se nabavka bazena neće odraziti na mjesečnim računima za vodu.

No, ako ne koristite posebne proizvode za pročišćavanje vode, preporuča se mijenjati vodu svaki dan.

Foto: Bauhaus

Ako vas u nabavci bazena ometa misao kamo ćete s bazenom u zimskom periodu – problem i nije tako velik kako vam se možda čini. Dok standardni ukopani bazeni traže veću pripremu za hladno vrijeme, montažni i bazeni na napuhavanje mogu se skladištiti. Ovaj vam postupak neće oduzeti više vremena od instalacije.

Kod montažnog bazena ispustite vodu, rastavite okvir bazena na dijelove, isperite vodom, obrišite, posušite i ostavite do sljedećeg ljeta na suhom i zatvorenom mjestu. Bazen na napuhavanje još je lakše spremiti. Kada se ispuše, operite ga i posušite i složite na suho mjesto koje nije na direktnom suncu. Bazeni na napuhavanje zauzimaju vrlo malo prostora.

Foto: Bauhaus

 


PROMO

 

Komentari