Instant savjeti za proljetni makeover

Lijepi i topliji dani su pred nama, a to najčešće znači i transformacija naših stanova. Riješite se zimskih stvari, razmaknite zavjese i pustite proljeće u svoj dom. Dodajte tome pokoju dekoraciju, novi sloj boje na starom komadu namještaja ili novi raspored u prostoriji i novi proljetni look je zajamčen.

Ako planirate veću promjenu u domu, ništa ne govori da je proljeće na vratima kao shabby chic. Nekoliko vintage detalja i stari komad namještaja koji sami obojite ili ukrasite decoupage tehnikom su dovoljni za dašak starinskog shabby stila. S druge strane, preferirate li čišće i modernije linije u domu, birajte svjetle nijanse koje će djelovati prozračno i dodajte zelene detalje. To mogu biti komadi poput zelenog čupavog tepiha koji neodoljivo podsjeća na travu, ili pak prave biljke koje će svakako oplemeniti prostoriju.

Planirate li osvježenje zidova, osim uobičajenog bojenja, dobra ideja je i postavljanje tapete na jedan zid. Za proljetni štih odaberite žute i zelene nijanse ili vesele floralne motive. Za ugodna druženja na otvorenom, dotjerajte i terase ili balkone.

Dodatne ideje pronađite u našoj galeriji, a ako baš ništa drugo ne upali, zapamtite da je buket svježe ubranog cvijeća još uvijek najljepša dekoracija koju možete imati u domu.

Komentari