Oduševio nas je njihov dom u Novom Marofu. A sada i terasa, koju je mladi par uredio s puno pažnje

Nedavno su nam otvorili vrata svoga doma u Novom Marofu, a sada pokazali i terasu, koja je nekoć bila balkon. Mladi par Tanja i Zvonko i ovaj su prostor uredili s puno stila, a glavna inspiracija, kao i za interijer, bio im je skandinavski dizajn

 

 

Modernoj kući od 90 četvornih metara u Novom Marofu u kojoj živi mladi par Tanja i Zvonko pripada i terasa od 14 četvornih metara. Vlasnici su je nedavno uredili te nam odlučili poslati fotografije i pokazati kako izgleda njihov dnevni boravak na otvorenom na kojem provode dobar dio vremena, opuštajući se i družeći s prijateljima i obitelji.

Foto: Privatni arhiv

 

Kao i interijer, i eksterijer je besprijekorno uređen i primjetno je već na prvu da je uložen veliki trud i da se pomno birao svaki komad namještaja kao i detalji.  Kako im je balkon bio premali da bi na njemu ostvarili sve svoje ideje i imali sve potrebne sadržaje, Tanja i Zvonko prije namještanja odlučili su ga proširiti. Tako je nastala terasa inspirirana skandinavskim dizajnom, u kojoj se našlo mjesta i za roštilj te ljuljačku.

Ovaj prostor je ugodan i vješto stiliziran, no i vrlo praktičan i funkcionalan, a drvena pergola definira cijeli prostor. Na prvi pogled čini se da je pergola samo konstrukcija, bez zaštite od kiše, no ipak nije tako.

Čarobni vrt i terasa poznate blogerice: različiti sadržaji u divnoj harmoniji

Foto: Privatni arhiv

“Kada smo proširivali balkon postavili smo i nove pločice velikog formata, a zatim napravili roštilj te drvenu nadstrešnicu odnosno pergolu. Ona je odozgo jednim dijelom, iznad garniture prekrivena leksan pločicama, dok je drugi dio otkriven”, objašnjava Tanja.

U zoni za sjedenje nalaze se trosjed i dva naslonjača, kombinacija crnog drveta i ojastučenog dijela za sjedište i naslon te klub stolić. Kako stolić nije velikih dimenzija, po potrebi dobro posluže i tabure te panj, koji je vlasnica pobojala u bijelo.

Idemo u Osijek. Dobrodošli u rajski vrt blogerice Nel

Foto: Privatni arhiv

S druge strane terase nalazi se roštilj obložen kamenom te veliki bijeli sanduk koji služi za pospremanje deka, jastuka s garniture te malih ukrasnih jastuka koji se koriste na terasi. Tanja nam je otkrila kako je proširivanje balkona u terasu kao i sav namještaj – garnitura za sjedenje, kao i bijela drvena kuhinja i roštilj iz kućne radinosti.

“Nismo imali nikakve majstore, balkon smo proširivali sami, pergole je postavljao dečko uz moju malu pomoć, a namještaj, garnituru i drvenu kutiju smo sami izradili, otkriva Tanja, zadovoljna izgledom svoje terase.

Foto: Privatni arhiv

Za koncept uređenja kao i konačni “touch” – tegle, dekice, zidne police, lanterne…  koji je terasi dao dozu ugode i atraktivnosti zaslužna je uglavnom ona, jer je uređenje interijera njezina velika strast.

“Konačni izgled je takav kakav sam zamišljala, eventualno, planiram dodati još biljaka i cvijeća i naravno detalja jer njih nikad dosta”, kaže za kraj Tanja.

Kako izgleda unutrašnjost doma ovog mladog para,o kojem smo nedavno pisali, pogledajte OVDJE.

Komentari