SVE SUPER ISKORIŠTENO: stan od 19 kvadrata kojem baš ništa ne nedostaje

Garsonijere su najmanji stanovi, ali rijetko kada su ispod 20 kvadrata. No, pronašli smo jednu u Stockholmu koja ima svega 19 četvornih metara i izgleda – sjajno!

 

 


Na prvi pogled, ova garsonijera u zgradi iz 19. stoljeća plijeni svojim izgledom i stvara dojam malog toplog skrovišta, tako da njezina izrazita skučenost pada u drugi plan. Dok većini dnevni boravci iznose 19 kvadrata, ovdje se cijela stambena jedinica prostire na toj površini. Stan u koji vas vodimo idealan je za samce, naročito one mlađe, te studente.

Foto: Jonas Berg

Adut ovoga stana je visoki strop – nestandarna visina dala mu je priliku širenja u visinu pa su vlasnici odlučili podići polukat u koji je smješten ležaj za spavanje. Ispod kreveta nalazi se prolaz koji s obje bočne strane ima ugradbene ormare. Jednom od ormara fronte su obložene ogledalom, što je dodatni praktični element u prostoru, a k tome se stvorio dojam dubine i prostornosti.

Foto: Jonas Berg

Ulazni prostor s jedne strane ima malu nišu u koju je smještena vješalica, a s druge strane se ulazi u kupaonicu. U produžetku je cipelar te ulaz u prostoriju koja se sastoji od kuhinje, kutka za blagovanje te sofe sa klub stolićem. Iz ovog dnevnog dijela ljestve vode na polukat na kojem se nalazi krevet.

Foto: Jonas Berg

Stan tako ima sve potrebno za život jedne osobe, vlasnici su vješto iskoristili svaki centimentar prostora koji ima dovoljno mjesta za skladištenje, a visoki stropovi kao i odabir svijetlih tonova i čistih linija umanjuju dojam zagušenosti i skučenosti. Veliki prozor priskrbljuje dovoljno prirodne svjetlosti tijekom dana.

Foto: Jonas Berg

 

 

Komentari