Stan koji ćete obožavati zbog moćnih detalja i divne zelene nijanse kuhinje

Vodimo vas u prekrasan stan čije je uređenje inspirirano skandinavskim stilom. Prevladavaju prirodni materijali i svijetle neutralne boje, obogaćeni pomno odabranim detaljima i komadima koji načelno ne spadaju u ovaj stil. A kuhinja je pravi bombon…

 


Bijela, siva i bež ovom su interijeru dale dozu opuštenosti i nepretencioznosti, a detalji su unijeli posebnu draž. Relativno mali dvosobni stan od 55 četvornih metara uređen je u skandinavskom stilu, no s dodacima koje možda tamo i ne bismo očekivali.

Foto: Alvhem

Odstupanje od skandi stila primjetno je na boji kuhinje, koja je u smirujućoj kadulja zelenoj nijansi, zatim kožnoj chesterfield sofi i staklenim kuhinjski ormarićem s metalnim crnim profilima koji su inače karakteristični za rustikalni i industrijski dizajn.

Sve to, obogaćeno je stropnom ljuljačkom od ratana i zidnom galerijom koji su prostoru socijalne zone dali jedinstven šarm.

Foto: Alvhem

Interijer se inače nalazi u staroj građanskoj zgradi s visokim stropovima i velikim otvorima. Prozori su unijeli pregršt prirodnog svjetla, naročito u dnevnoj zoni, jer zauzimaju gotovo cijelu površinu jednog zida.

Foto: Alvhem

Ulazeći u stan odmah se nalazite u dnevnoj zoni otvorenog koncepta koja se sastoji od kuhinje, blagovanja i boravka, a iz nje se odlazi u malu spavaću sobu i kupaonicu, tako da ovaj stan nema hodnika.

Foto: Alvhem

Garderobni i skladišni prostor riješen je djelomično u ulaznom prostoru te spavaćoj sobi koja ima duž cijelog jednog zida ugradbene ormare.

Foto: Alvhem

U spavaćoj sobi, za razliku od dnevne zone, prevladavaju tamniji tonovi, no odabir tamne i kadulja zelene donio je atmosferu mira i opuštanja, a istovremeno stvorio kolorističku poveznicu s dnevnom zonom, u kojoj je kuhinja također zelena.

Foto: Alvhem
Komentari