“URADI SAM” MAKEOVER: soba 12-godišnjakinje u par sati je doživjela fantastične promjene

Odrastanje djece donosi sa sobom određene promjene pa tako i one po pitanju uređenja sobe. Saznajte kako je nova boja zidova u kombinaciji s novim uzglavljem i malim tabureom uljepšala odlazak na spavanje jednoj dvanaestogodišnjoj djevojčici te kako i vi možete lako i jednostavno osvježiti dječju ali i bilo koju drugu spavaću sobu.

 

 


Kako djeca rastu, njihove sobe svako malo vape za promjenom kako bi pratile njihove potrebe i interese. InDizajn tim je 12-godišnjoj djevojčici preuredio i uljepšao dio sobe s krevetom i to u svega nekoliko poteza, stavljanjem novih obloga na zid i izradom mini taburea.

NOVA BOJA ZIDA Jednu od najznačajnijih promjena uvijek nosi drukčija boja zidova. U ovoj dječjoj sobi nije se puno odstupalo od već postojećih tonova, ali s novom bojom soba će prodisati. Prije nego što nastavite s radovima na zidu, ostavite boju da se suši najmanje 24 sata.

IZRADA TABUREA Dok se zidovi suše, InDizajn tim je krenuo u izradu malog taburea koji će se idealno uklopiti uz krevet.

Prvo se od drvene daske izreže krug, a nakon toga u istom obliku spužva koja se prethodno nalijepi na dasku. Na sve se stavi vatelin kako bi bilo ugodno za sjedenje i konačno sjedalicu obložila željenom tkaninom.

Tkaninu možete kupiti ili upotrijebiti neku koju već imate kod kuće.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

NOGICE TABUREA InDizajn je u svojoj radionici pronašao tuljce koje je iskoristio za nogice taburea. Na njima se već nalaze poklopci koji će dobro poslužiti kao baza na koju se lijepe nogice. Ako nemate tako nešto kod kuće, izrežite krugove od drva i neka vam oni budu baza.

Kartonske tuljce također treba obložiti vatelinom, a potom tkaninom. InDizajn tim je koristio ljepilo u spreju, no možete se poslužiti i običnim superljepilom.

POSTAVLJANJE DEKO PANELA Nakon izrade taburea i nakon što se zid osušio, krenite na doradu zidova oko kreveta. InDizajn tim odlučio se za izradu uzglavlja pa je u Bauhausu izabrao deko panel koji je vrlo jednostavan za postavljanje. Kocke dolaze u različitim dimenzijama i bojama i možete ih slagati kako želite, a ako pak ponovno poželite mijenjati izgled sobe, uzglavlje jednostavno možete ukloniti.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Uz novu poziciju kreveta, boju zidova, uzglavlje i ostale detalje, ovaj dio sobe sada izgleda potpuno novo i drukčije.

Detaljnije korake u ovom makeoveru pogledajte u video prilogu!

 

Komentari