ODVAŽNO I LIJEPO: miješanje uzoraka i stilova u jednom zagrebačkom dnevnom boravku

Volite odvažnije uređenje, u kojem se ne bojite spajati stilove i uzorke te uključiti naglašene detalje? Ili biste napokon htjeli izaći iz zone sigurnosti i malo eksprimentirati? Mirjana Mikulec i njezin tim nude vam inspiraciju uređenja dnevnog boravka u jednom starograđanskom stanu

 

 

Svi ljubitelji odvažnijeg uređenja sada će doći na svoje! Tim Mirjane Mikulec opremio je u suradnji s Lesninom dnevni boravak u kojem se kombiniralo više različitih dekora i materijala. Nadamo se da će ovaj projekt uređenja inspirirati da i vaš dom uskoro obogatite odvažnijim uzorcima! Olakšavajuća okolnost je bila da su dizajneri imali odriješene ruke te da riječ o velikoj prostoriji s visokim stropovima. Jedini zahtjev klijenata je bio da se u sklopu boravka nalazi i manji radni stol te da garnitura za sjedenje bude velika i udobna.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Kako imamo na raspolaganju čak 27 kvadrata, odmah smo zamislili veliku prostranu garnituru U oblika koja će dominirati prostorom samom veličinom, a ostatak prostorije smo onda ispunili manjim elementima koji su obogatili boravak i učinili ga posebnijim. Garnitura je neutralne boje što je omogućilo puno prostora i kreativnosti pri odabiru ostalih komada. Tako smo garnituri pridružili vrlo upečatljiv tabure i fotelju s cvjetnim motivima”, opisuje Mirjana Mikulec glavne ideje projekta.

Osim navedenih elemenata, uređenje prostorije uključivalo je tepih, stol, TV element te manje detalje poput vaza, dekice i ukrasnih jastuka u pastelnim nijansama što je boravak učinilo toplijim i nježnijim. Na pod dolazi nježno ružičasti tepih koji u sebi sadrži nijanse koje nalazimo na tabureu i fotelji. Njega uokviruje velika crna garnitura kojoj živost unose cvjetni motivi na sjedećim elementima.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Još je jedan detalj stavljen u boravak, a koji će sigurno privlačiti pažnju.

“Prateći starost zgrade obogatili smo zidove Kalcerovim štukaturama, a za boju sam odabrala ovu nijansu bijele kave.”, otkriva dizajnerica te dodaje:

“Da pokažemo kako se skladno mogu slagati elementi drugačijeg stila odabrala sam biblioteku, TV jedinicu i radni stol koji bi se vrlo lako mogli uklopili u industrijski stil. No ovdje će u konačnici dobiti potpuno drugačiji dojam.Upravo ti elementi koji su iz iste linije namještaja u sebi imaju zlatne elemente. Tu boju metala koristit ćemo i za sve ostale detalje kako bismo povezali prostor”.

Komentari