Jednostavno, prirodno i toplo: poznati zagrebački salon osvanuo je u novom ruhu

Novi prostor sjajnog kvartovskog frizerskog salona Kanso, u zapadnom dijelu Zagreba, inspiriran jednostavnošću japanskog vrta – dominiraju organski materijali poput drveta, geometrijski oblici i kromatska paleta koja u interijeru stvara mirnu i opuštajuću atmosferu zahvaljujući svojim neutralnim tonovima

 

 

Kako je nakon dvije godine prostor u kojem su počeli s radom postao pretijesan, frizerski salon Kanso nedavno je preselio u novi prostor u sklopu kojeg su vlasnici otvorili vlastitu frizersku akademiju za educiranje, kako mladih, tako i iskusnih frizera. Salon je zamišljen posve drugačije od uobičajenih kvartovskih salona, pa su tako, u ovu urbanu i mladu četvrt zapadnog dijela grada, u Lopatinečkoj ulici, unijeli svježinu i dozu istočnjačkog chica.

 

Foto: Domagoj Blažević

 

Inspirirani upravo značenjem riječi Kanso (jap. ljepota jednostavnosti) vlasnici su odlučili kako će i uređenje novog salona biti kombinacija minimalizma i topline prirodnih materijala. Kako nas japanski stil dovodi što bliže prirodi, interijerom dominiraju organski materijali poput drveta, geometrijski oblici i kromatska paleta, koja u  interijeru stvara mirnu i opuštajuću atmosferu zahvaljujući neutralnim tonovima, kao što su topla smeđa, svijetlosiva i neizostavne crna i bijela. Za uređenje interijera bila je zadužena Brigada, dio grupe agencija Bruketa&Žinić&Grey.

 

Foto: Domagoj Blažević

Inspiracija pri izradi kreativnog koncepta interijera frizerskog salona Kanso bio je japanski vrt. Kao što je japanski vrt podijeljen u različite zone, tako se i salon dijeli u nekoliko prostora različitih funkcija. Zone čini prodajni dio koji se nalazi pri samom ulazu, kolor bar, intiman prostor za pranje kose, radna zona gdje se događaju Kanso kreacije te akademija u kojoj se odvija edukacija. Jednostavnošću prostora stvorena je podloga za isticanje kreativnih frizura koje nastaju u ovom prostoru.

 

 

Komentari