Stan poljske blogerice i mlade mame: i vi biste poželjeli imati takav dom

Uređenje dvoetažnog stana od 120 četvornih metara poljska je blogerica povjerila dizajnerima. Jedini naputak je bio da želi topao dom prilagođen obitelji s malim djetetom u kojem će se ne samo ukućani nego i gosti dobro osjećati.

 

Kada imate 120 četvornih metara prostora i odriješene ruke, a k tome i dobar i logičan tlocrt, onda je uređivanje pravi gušt za dizajnere. Poljski Shoko Studio dobio je jedan takav projekt, u kojem nije bilo specijalnih zahtjeva vlasnice, poznate blogerice. Ona i njezina mlada obitelj koju čine suprug i kćerkica prije useljavanja u novi dom angažirala je dizajnere kako bi prostor izgledao estetski zanimljivo. Jedini uvjet koji su ona i suprug imali jest da to bude topao i ugodan dom prilagođen njihovim potrebama u kojem će se svatko dobro osjećati.

Dizajneri su stan podijeljen po etažama na socijalnu (prizemlje) i privatnu zonu (na katu) zamislili kako kombinaciju skandinavskog, rustikalnog i modernog stila. Skandi stil dominira, a ostala dva su prisutna u elementima. Prevladavaju neutralne sive i bijele nijanse koje povezuju cijeli prostor, uz akcente u ružičastim, tirkiznim, crnim i smeđim tonovima. Drvo i cigla su izvrsna protuteža neutralnim nijansama, kao i koloristički detalji, koji variraju od sobe do sobe.

Metalni elementi poput klub stolića, rasvjete u dnevnoj sobi, stolca u blagovanju dali su dašak sjaja i glamura u ovom funkcionalnom, ali estetski savršenom privlačnom stanu.