Stan s galerijom: prekrasna i profinjena stilska idila u visokom potkrovlju

Prostran dvosoban stan u Göteborgu u Švedskoj postao je trosobni zahvaljujući visokom potkrovlju u kojem se stvorila galerija s dodatnom prostorijom, novom spavaćom sobom za goste

 

 

 

Visoka potkrovlja izgledaju vrlo atraktivno i imaju niz prednosti pred klasičnim – kosine su u pravilu manje, a visina u nekim dijelovima interijera dopušta da se napravi dodatna etaža, odnosno galerija. Tako je u ovaj lijepo i nenametljivo uređen dvosobni stanu u Göteborgu postao trosobni – visoki strop omogućio je kreiranje još jedne sobe u koju su vlasnici ubacili ležaj te prostor pretvorili u gostinjsku spavaću sobu.

Foto: Svenskfast.se

Do sobe na galeriji vode uske stepenice iz dnevne zone – otvorenog prostora kojeg čine kuhinja, blagovanje i dnevni boravak.

Foto: Svenskfast.se

Pored njih u stanu se nalazi i glavna spavaća soba s kutom za čitanje, walk-in ormar te kupaonica. Iako kosine nisu male te stan ima dovoljno prozora i prirodne svjetlosti, vlasnici su odlučili drvene stropne grede pobojati u bijelo, što prostoru daje dodatni šarm.

Foto: Svenskfast.se

Posebnost stana, pored bijelo pobojanih greda su zidovi u kojima sloj žbuke nije poravnan i zaglađen prije nego je na njega nanesena boja, tako da te neravnine daju rustikalni štih.

Foto: Svenskfast.se

Stan je uređen u skandinavskom stilu, te prevladavaju tri nijanse: bijela, crna i siva, a toplinu unose prirodni materijali poput drvenih podova, pamuka i krzna na detaljima.

Komentari