POTKROVLJE ZA DVOJE: šarmantan i ugodan stan za mladi par

Dvosobni stan s mezaninom u kojem je smještena biblioteka te gostinjska spavaća soba ugodno je, toplo i prozračno mjesto s obiljem dnevne svjetlosti zahvaljujući brojnim otvorima

 


Potkrovlja su omiljeni prostori koje rado vole pogledati i oni koji ne žive pod kosinama, na posljednjem katu kuće ili stana. I to zato što imaju poseban šarm i nerijetko originalna rješenja koja ih čine pravim oazama funkcionalnosti i stila.

Pravi primjer toga je dvosobni stan u potkrovlju koji osvaja na prvu. Vlasnici, mladi par koji voli boraviti doma, kuhati i ugošćavati, naglasak je stavio na dnevnu zonu, koja je otvoreni prostor.

Foto: Planete Deco

To je uvijek dobra solucija za potkrovlja, koja zbog kosina nemaju dovoljno prirodne svjetlosti te djeluju skučeno. Kada se prostor otvori, onda izgleda svjetliji, prozračniji i – veći. Stoga mnoga potkrovlja imaju kompletan interijer kao open space.

Otvoreni koncept ovdje je povezao dnevni boravak, kuhinju i blagovanje, dok je prostor spavaće sobe odvojio gipsanom pregradom, no s velikim kliznim vratima. Ona omogućavaju da se dnevna zona proširi i na tu prostoriju i poveže s balkonom na koji se izlazi iz spavaonice.

Foto: Planete Deco

Kako spavaonica ima velika klizna vrata prema balkonu, tako dnevna zona dobiva dodatnu prirodnu svjetlost, koja je uvijek dobrodošla, naročito u potkrovljima. Budući da i da prostor kuhinje i boravka ima velike prozore, stan je opremljen s dovoljnom količinom svjetlosti te izgleda doista prozračno.

Foto: Planete Deco

Visoki strop na nekim dijelovima stana iskorišten je za prekrasne drvene grede te osmišljavanje mezanina na kojem su police za knjige te ležaj za spavanje, kada gosti prenoće kod njih. Do mezanina vode ljestve koje se mogu premještati po potrebi, ovisno želite li do biblioteke ili spavaćeg dijela.

Foto: Planete Deco

Stan je opremljen vrlo jednostavno, a inspiracija u uređenju bio je skandinavski i rustikalni dizajn. Neutralne bijele i sive površine oplemenjene su drvom i opekom koji su unijeli toplinu i ugodu u prostor. Tako se ostvario uspješan spoj suvremenih i tradicionalnih elemenata koji su prostoru dali atraktivnost i slojevitost te karakter.

 

 

 

Komentari