Od stare tvornice nastao je super stambeni prostor koji ima dva stepeništa i dvije terase

Nekadašnja tvornica u Kopenhagenu postala je stambena zgrada u kojoj se nalazi i nekoliko dupleksa s vrlo zanimljivim konceptom. Vodimo vas u takav jedan stan koji izgleda fantastično!

 


Novijim stanovima često se zna zamjeriti nedostatak šarma, no sa ovim u kojeg vas vodimo stvari stoje potpuno drugačije. Iako moderno uređen, stan je svojim rasporedom i detaljima dobio na šarmu.

Foto: Anna Reventlow

Ovaj jedinstveni stan na dvije etaže nalazi se u Kopenhagenu, u tvorničkoj zgradi Factory House iz 60-ih godina prošlog stoljeća, koja je 2014. prenamijenjena u stambeni prostor.

Foto: Anna Reventlow

Stan je divan primjer kombinacije industrijskog i skandinavskog dizajna a posebnost mu daju prozori od poda do stropa, otvoreni tlocrt, ‘plutajuće’ stepenice…. Doista, niz je elemenata koji ovom prostoru daju karakter te podsjećaju na duplekse u New Yorku!

Foto: Anna Reventlow

Njegovih 95 četvornih metara pametno je iskorišteno i ukusno uređeno materijalima kao što su čelik, staklo, beton i drvo. Stan se sastoji od otvorenog dnevnog prostora, dvije terase, dvije spavaće sobe, radne sobe i kupaonice.

Foto: Anna Reventlow

Jedno od stepeništa vodi do jedne od spavaćih soba, a jedno na malu galeriju, jedinstven kutak za odmor i čitanje s kojeg se pruža pogled na dnevni boravak, ali i ostatak dnevne zone.

Foto: Anna Reventlow

Druga spavaća soba nalazi se u prizemlju te ima izlaz na jednu od terasa, dok se na drugu terasu izlazi iz kuhinje i blagovaonice, kao i dnevnog boravka te služi kao produženi dnevni boravak.

Foto: Anna Reventlow
Komentari